Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mitt i påskfirandet - hemska beskedet hemifrån till Sofia

14 apr, 2022, 12:34 
Jacob Johannesson
Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia har fått ett hemskt besked hemifrån – mitt i påskledigheten.

Annons
Prinsessan Sofias starka ord till studenterna – talade på examenBrand logo
Prinsessan Sofias starka ord till studenterna – talade på examen

Prinsessan Sofia har haft fullt upp på sistone. Prinsparets minsta son, prins Julian, fyllde nyligen ett år och Sofia har som vilken mamma som helst varit mammaledig. Men under de senaste veckorna har Sofia haft fullt upp med olika åtaganden. Därför hade prinsessan säkerligen förberett sig för ett lugnt firande med familjen

Men mitt i planeringen har prinsessan fått ett hemskt besked från Älvdalen, där hon växte upp.

Polisen och räddningstjänsten har fått ett larm om en lavin i Grövelsjön i Älvdalens kommun, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

– Vi har fått larm om att det har gått en lavin vid Grövelsjön. Enligt initiala uppgifter uppskattas lavinen var cirka 150 meter bred och 100 meter lång, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Mitt i påskfirandet - hemska beskedet hemifrån till Sofia

Det är ännu oklart om någon människa har drabbats, men enligt de inledande uppgifter till SVT ska man ha sett skidspår som gick in i lavinen. Men Johan Bodins, räddningstjänsten Dalarna, stämmer det inte. Enligt honom gick skidspåren nedanför lavinområdet och inte in i den.

Annons

Klart är det dock att en stor räddningsinsats har inletts.

– Flera resurser är på väg till platsen, polis, ambulans, räddningstjänst och ambulanshelikopter, säger Diana Qudhaib till SVT.

Enligt uppgifter till Svensk Dam kommer prinsparets påskhelg spenderas just i Älvdalen, där Sofias föräldrar bor kvar.

–Det gula huset i Kåtilla är verkligen deras andningshål där de kan leva fritt, som vilken småbarnsfamilj som helst, har Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam förklarat.

Foto: TT

Annons