Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nio år av kärlek! Se bästa bilderna från Victorias och Daniels bröllop

19 jun, 2019, 08:00 
Kyssen på bröllopet 2010
Vi tar en blick i backspegeln och ser tillbaka på sagobröllopet 2010, då kronprinsessan Victoria äntligen fick sin Daniel. Ett urval av de bästa bilderna bjuder vi på, samt några väl valda ord om parets kärlekslycka!
Annons

I dag firar kronprinsessan Victoria och prins Daniel nioårig bröllopsdag. På Haga slott lever kronprinsessan lycklig och glad med sin fina familj. Prins Daniel är en omtänksam make och pappa till parets två barn, prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3.

Kärleken växer sig starkare för varje år

Deras kärlek började som ett litet frö av vänskap, bland hantlarna och maskinerna, på gymmet Master Training i Stockholm. Känslorna växte sig starkare och starkare för varje år och nu har deras känslor för varandra grott och mognat. Makarna är ett sammansvetsat team, som arbetar tillsammans och reser långt för att representera Sverige.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Daniel kronprinsessan victoria
Victoria och Daniel – ett sammansvetsat team som började sin resa på livets väg den 19 juni 2010.

Glädje!

Annons
Drottning Silvia
Den lyckliga bröllopsdagen, den 19 juni 2010.
Victoria och Daniel

Känslosamt i Storkyrkan i Stockholm. Med stadig röst sade de ja till varandra och vid 15.55 förkunnade ärkebiskop Anders Wejryd dem man och hustru.

Annons

Inför Gud och i denna församling, tar du Olof Daniel Westling Victoria Ingrid Desirée till din hustru att älska i nöd lust?

– Ja, svarade Daniel Westling med stadig röst.

Kronprinsessan Victoria
Lyckan var total!

Kronprinsessan Victoria skred in i kyrkan i en vacker vit båtringad bröllopsklänning designad av Pär Engsheden. I håret hade hon kamédiademet som hennes mamma Silvia hade vid bröllopet med kungen. Myrtenkvisten fanns med också enligt kungafamiljens tradition.

Victoria
Kronprinsessan i det anrika Kamédiademet.

Klänningen hade ett fem meter långt avtagbart släp och slöjan var den som drottning Silvia bar på hennes och kungens bröllop 1976. Brudbuketten bestod av en blandning vita blommor, så som konvalj, ros, luktärt, azalea med flera.

Annons

Blommor
Den pampiga brudbuketten.

Victoria gick arm i arm med kungen

Till tonerna av en pampig marsch gick Victoria uppför altargången arm i arm med kungen och hon nickade och log till bröllopsgästerna. Nervöst var det utan tvekan för Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, som nu skulle få se sin enda son gifta sig och samtidigt bli Sveriges prins.

Olle-westling
Föräldrarna Westling var både stolta och lite nervösa under den stora dagen.

Daniel Westling bugade inför kungen och tog sedan över platsen vid Victorias sida och förde henne fram till altaret.

Annons
Victoria och Daniel 2010
Vänskapen som växte och blev till kärlek.
Madeleine och Victoria
Lillasyster Madeleine gratulerade Victoria.
Mary, Mette, Maxima
Var är bruden? De kungliga gästerna ville alla få en glimt av Victoria och Daniel.
Annons

Det hade varit ett stort hemlighetsmakeri kring tårtans utseende och innehåll. Över 300 arbetstimmar låg bakom hantverket. Huvuddelen av ingredienserna var svenska råvaror och tårtan var så långt det var möjligt bakad av ekologiska produkter, till exempel färska svenska ekologiska smultron.

12 flaskor champagne, 25 liter grädde och 900 ägg var några av ingredienserna i bröllopstårtan som bestod av 11 våningar, var över tre meter hög och vägde 250 kilo.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Tårta och dans! Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tittar imponerade på bröllopstårtan – i många lager.
Prins Daniel dansar
Kronprinsessparet imponerade på alla under bröllopsvalsen!
Kronprinsessan Victoria
De lovade att älska varandra i nöd och lust!
Annons
Daniel och Victoria

Annons

Vädret var underbart! Över en halv miljon människor befann sig på Stockholms gator och vinkade fram brudparet när de kom längs kortegevägen och bröllopsyran var magisk över huvudstaden, men fler än så följde kronprinsessan Victorias och prins Daniels sagobröllop.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria var överlycklig!

 

4,7 miljoner svenskar såg något från bröllopet i tv och nästan 3,2 miljoner såg själva vigseln. Här ser vi Victoria och Daniel på slottsbalkongen.

Foto TT

Annons