Efter kritiken – nu får Madeleine njuta av nyrenoverade lyxlägenheten på Östermalm!

Efter kritiken – nu får Madeleine njuta av nyrenoverade lyxlägenheten på Östermalm!

Prinsessan Madeleine, Chris och barnen är nu äntligen hemma i Sverige igen för att fira jul! Och det är en nyrenoverad, lyxig lägenhet som väntat på dem.

Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill bor, tillsammans med de tre barnen Leonore, Nicolas och Adrienne, sedan flera år tillbaka i en lyxvilla i Florida i USA.

Men, som många andra familjer, åker de ofta hem till Sverige igen på sommaren och kring jul – för att spendera tid med släkten. I dagarna fick vi se hela familjen hemma igen, för första gången på flera månader.

Madeleines familj besökte nämligen kungliga slottet för att rivstarta den kungliga julen genom att ta emot slottets julgranar. De tre barnen fick, enligt tradition, varsin minigran att ha på sina rum.

Prinsessan Madeleine, Chris O`Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.

Hela familjen är hemma igen!

Anders Wiklund/TT

LÄS MER: Madeleines smeknamn på Adrienne – det kallas hon i kungafamiljen

Madeleines lyxrenovering skapade reaktioner

Huset i Florida är sannerligen inte familjens enda bostad. Madeleine har sedan många år tillbaka haft en bostad på Hovstallet på Östermalm. Förra året valde prinsessan att både renovera och bygga ut lägenheten – och priset blev allt annat än lågt.

Expressen avslöjade i december 2020 att renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor, men att det hela slutade med det dubbla – fem miljoner kronor.

Expressens dokument visade att man inom Statens fastighetsverk upplevde att prinsessan Madeleine krävde en högre standard än vad som innefattades av den så kallade kungliga dispositionsrätten. Detta ledde till en konflikt om hur notan mellan Statens Fastighetsverk och hovet skulle fördelas.

Det resulterade i sin tur i att flera personer riktade kritik mot prinsessan, via sociala medier.

"Prinsessan Madeleine vill att du ska betala lyxrenoveringen av hennes övernattningslägenhet för 5 miljoner kr. En lägenhet vars hyra du betalar", skrev författaren Inti Chavez Perez.

Lyxiga lägenheten är placerad mitt i hjärtat av Östermalm!

PONTUS LUNDAHL / TT

Familjen får äntligen njuta av lyxlägenheten

Madeleine och familjen kom äntligen hem till Sverige i somras, efter att ha varit "fast" i USA i över ett år, på grund av coronapandemin.

Under sommaren befann sig familjen mestadels på Öland, där de njöt av den svenska sommaren tillsammans med resten av kungafamiljen.

Men nu kommer Madeleine och Chris alltså äntligen få njuta av sin nyrenoverade lyxlägenhet på Östermalm.

LÄS MER: Madeleines oro – efter dramatiska bilderna vid lyxlägenheten på Östermalm

LÄS MER: Prinsessan Madeleines lyxinvestering väcker starka reaktioner