Madeleines oro – efter dramatiska bilderna vid lyxlägenheten på Östermalm

Madeleines oro – efter dramatiska bilderna vid lyxlägenheten på Östermalm

Brott efter brott på Östermalm – nu oroar sig prinsessan Madeleine och Chris O'Neill över läget intill deras lyxlägenhet.

Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse
Slå på ljud

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine träffades första gången hösten 2010 då de båda rörde sig bland den så kallade svenskeliten i New York. Där och då fick deras kärlekssaga en början och den 8 juni 2013 slog de sina påsar samman i Slottskyrkan.

I dag står de ännu stadigt ihop. Med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne bor de bland palmer och sandstränder i Miami, Florida.

Men under jul och sommar kommer prinsessfamiljen ofta tillbaka till Sverige, då bor de i en lyxig lägenhet i hjärtat av Östermalm. Men på senare tid har ett flertal brott begåtts i stadsdelen, vilket nu oroar Madeleine inför hemkomsten.

Madeleines och Chris påkostade Rolex-klockor

Madeleine är den i kungafamiljen som är mest insatt i modevärlden, och det visar hon genom sin trendiga klädsel men också genom de otroliga smyckena hon bär – bland annat det lyxiga armbandsuret.

Klockan av modellen Rolex Datejust från sent sjuttio- eller tidigt åttiotal, fick hon som en kärleksgåva av sin make, och den var inte billig.

– Madeleine och Chris har valt två olika modeller av Daytona och årtal. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell, har butiken Nymans UR tidigare sagt.

Och för att inte tala om Madeleines förlovningsring – smaragdslipad diamant värderad över miljonen.

Madeleine och Chris på Solliden i samband med Victoriadagen.

Karin Törnblom/TT

Madeleines och Chris lyxlägenheten på Östermalm

När Madeleine och Chris är i Stockholm bor de i en femrummare mitt på Östermalm. Madeleine har haft en bostad på Hovstallet på Östermalm sedan lång tid tillbaka. Men 2014 flyttade hon, Chris, och Leonore in i en betydligt större lägenhet, som de också renoverade för 6,8 miljoner kronor.

Men nu har det rapporterats om flera otäcka rån-relaterade brott i området, och flera kända profiler har blivit utsatta.

Otäcka brott på Östermalm – Madeleines och Chris oro

Bland annat blev tv-profilen Martin Björck och hans familj nyligen pistolhotade i sitt hem, allt medan tvåårige sonen var närvarande.

"Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade. Allt gick väldigt snabbt o innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet o sedan lämnat lägenheten", skrev han då på Instagram.

Även en högt uppsatt person inom Sveriges näringsliv har blivit utsatt för kidnappningsförsök på Östermalm. Och flera andra liknande händelser har ägt rum på bara ett par månader – och målet verkar vara just dyrbara klockor.

Foto: TT

LÄS MER: I hjärtat av Östermalm! Så här bor prinsessan Madeleine när hon är i Sverige

LÄS MER: Kvinnans hemliga möte med Carl Philip – avslöjar hans verkliga jag

LÄS MER: Hemska beskedet till Madeleine – som kan påverka hela familjen