Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu uppmärksammas Victorias unika val – därför pratar alla om det

15 maj, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Alla pratar om Victoria – och vi förstår varför!
Annons

Finalen av Eurovision song contest gick av stapeln under lördagskvällen.

Och det var extra glitter och glamour – på plats var nämligen ingen mindre än kronprinsessan Victoria.

Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!Brand logo
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!

Eurovision song contest fick kungligt besök

Det stod sedan en tid tillbaka klart att finalen skulle få kungligt besök, eftersom den ägde rum i Malmö. I början var hovets besked till Svensk Damtidning att samtliga ur kronprinsessfamiljen skulle närvara.

Dök upp i videohälsning – skapade förvirring

För att välkomna både tittare och publik hade hovet spelat in en videohälsning från Victoria, något som framgångsrikt hade hållits hemligt hela vägen fram till den direktsända finalen.

Annons

– God kväll. Det är med stor ära jag önskar er välkomna till Sverige. Jag hoppas att ni kommer att njuta av showen och jag önskar alla tävlande lycka till!, säger en glad Victoria.

Klippet fick många att höja på ögonbrynen och ifrågasätta om kronprinsessan verkligen var på plats i arenan. Men bara någon stund senare dök hon upp i tv-rutan från VIP-läktaren, dansandes till Björn Skifs öppningsnummer.

Victorias klädval väcker uppmärksamhet

Det är däremot inte bara Victorias videohälsning och publikdeltagande som väckt uppmärksamhet.

Victoria hyllas nu också, likt så många gånger tidigare, för sitt val av kläder kvällen till ära – en svart blazer med matchande byxor, svarta klackskor och ett par pampiga örhängen.

Annons

Instagram-kontot @royalfashionpolice har tagit reda på varifrån Victorias utstyrsel kommer ifrån – och i vanlig ordning väljer hon att bära kläder, mer specifikt den öppna blazern, från ett av sina favoritmärken H&M.

Byxorna är från Gianvito Rossi, matchat med silvriga pärlörhängen och ett halsband från Maria Nilsdotter.

Victoria hyllas för beslutet

Och lite extra stolt blir man när vår kära kronprinsessa hyllas som stilikon – i kommentarerna går det att läsa att Victoria är både "elegant", "vacker" och "magnifik".

Andra menar att det är fint att se att hon då och då väljer svenska märket H&M – och vi kan inte annat än att hålla med. Victoria såg fantastisk ut!

Annons