Ny dokumentär avslöjar – så är Charles som farfar

Prins Chalres vid blommor

En bild kan säga mer än tusen ord. Det finns många ögonblick i BBC:s nya dokumentär, som visar en mer mänsklig sida av prins Charles. Hans hustru avslöjar bland annat hur han är som farfar: barnbarnen älskar honom!

Prins Charles fyller 70 år onsdagen den 14 november och det har ju inte gått obemärkt förbi i kungariket Storbritannien. I en ny BBC-dokumentär om prinsen av Wales får tittarna lära känna honom lite närmare och får se en helt ny sida av honom. Det är en varm person man möter i filmen. En tronföljare med mycket humor. Ögonblicken där han gullar med barnbarnet prins Louis lär gå till historien.

Prins Charles har varit en fin pappa till sönerna prins William och prins Harry. Och farfar-rollen är han som klippt och skuren för. Charles är oerhört stolt över sin familj och förstås överlycklig för den tillökning av små barnbarn som skett de närmaste åren. Dessutom är ju Meghan gravid. Det blir en ny liten baby i vår.

Charlotte och Louis.

På bilden ovan ser vi Williams och Kates barn prinsessan Charlotte och prins Louis av Cambridge, som föddes 23 april 2018. I dag är han sex månader. Storebror prins George är den som ska ta över tronen en dag.

BBC-dokumentären följer prins Charles bakom kulisserna och sprider ett nytt ljus över den hårt arbetande kungligheten. Man kan tydligt se att han är en lekfull farfar, något hans hustru Camilla, hertiginnan av Cornwall, berättar mer om i filmen:

– Han brukar gå ned på knä och krypa omkring på golvet med dem i timmar. Han skojar och gör roliga röster, så att de små kiknar av skratt. Barnbarnen älskar honom!

Djur och natur

Eftersom prinsen är en mycket miljömedveten och samhällsintresserad person finns det många sidor att upptäcka. Hur många prinsar har designat en egen by? Det har Charles. Han strävar efter småskaligheten och vurmar för djur och natur. När prins George fyllde fem år fick han en skog av sin farfar. En helt unik present! Barnbarnen gillar att följa med honom när han plockar ägg i hönshuset och klappar grisarna.

Prins Charles plockar ägg.

Dessutom får vi se prins Charles som den idoga, ambitiösa människan han är. Han är dedikerad sin uppgift och har en stark pliktkänsla. John Bridcut, mannen bakom BBC-filmen, berättar för Vanity Fair:

Prinsen av Wales har alltid arbetat hårt och saktar sannerligen knappast ned. För en man som fyller 70 är hans energi det som jag tror överraskar mig mest. Han har en enastående fysisk och mental energi. Ja, han har privilegier som de flesta av oss inte har, men han kompenserar verkligen för det med sin enorma arbetsinsats.

https://www.youtube.com/watch?v=9EtzMc0ZfgQ

Läs också:

Prins Charles överraskning till George – skogstokigt eller roligt?

Resguide till London! Upptäck Meghans och Harrys favoriter

Prins Charles lärde William och Harry att plocka skräp

Foto: IBL