Ny splittring mellan Meghan Markle och drottning Elizabeth

Ny splittring mellan Meghan Markle och drottning Elizabeth

Meghan Markle och drottning Elizabeth ser olika på saker och ting, ännu en gång.
Meghan Markle drabbad av missfall – berättar själv
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har tydligt visat, gång på gång, att de går sin egen väg. Det var därför de valde att kliva ur det brittiska kungahuset och bli mer fristående.

Prinsparet presenterade nyligen en unik satsning, ett projekt som troligen varit otänkbart om de fortfarande varit en del av det brittiska hovets vanliga verksamhet. Meghan och Harry har nämligen blivit med podcast!

De har skrivit ett exklusivt avtal med streamingtjänsten Spotify, och podden görs av det nystartade produktionsbolaget Archewell Audio, som de själva grundat.

– Det vi älskar med podcasts är att det påminner oss alla om att ta sig tid och verkligen lyssna, att känna samhörighet utan att bli distraherade, sa Harry och Meghan i ett uttalande när nyheten presenterades.

Meghan Markle går emot drottning Elizabeth

Det här innebär att Harry och Meghan tar ytterligare ett steg bort från hur urmodern, drottning Elizabeth, tänker sig att en kunglighet ska bete sig. Elizabeth är både djupt traditionell och extremt privat. Att starta en podcast är nog ofantligt avlägset för hennes del.

Speciellt med tanke på att poddens första avsnitt ska bli en inblick i hur prinsfamiljen firar jul med sonen Archie. En sådan typ av inblick skulle Elizabeth aldrig bjuda på!

Kommer att göra program på Netflix

Och faktum är att Harry och Meghan inte är nöjda med bara podcasten. Tidigare i år kom beskedet att de skrivit på ett avtal med streamingjätten Netflix. Via sitt eget produktionsbolag ska prinsparet producera innehåll som sedan ska finnas tillgängligt på Netflixs plattformar.

LÄS MER: Meghan tjänar 870 miljoner – på ett enda beslut

– Våra liv, både på egen hand och som ett par, har gett oss möjligheten att förstå kraften i den mänskliga själen, att förstå mod, motståndskraft och behovet att känna gemenskap. Genom vårt arbete med olika samhällsgruppen och deras miljöer, genom att uppmärksamma människoöden och frågor världen runt, så kommer vårt fokus ligga på att skapa innehåll som skänker hopp. Som nyblivna föräldrar, vill vi också göra inspirerande familjevänligt innehåll, och satsa på gripande historieberättande berättat med en sanningsenlig och relaterbar röst, sa Harry och Meghan då.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset