Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya avslöjanden om prins Oscar – och prinsessan Estelle: ”Hon är en baskettjej!”

17 jun, 2021, 14:44 
Prins Oscar Prinsessan Estelle

Hon är bara nio år, men redan ovanligt lång – och nu avslöjar prins Daniel att prinsessan Estelle har blivit ”en baskettjej”!

Annons
Estelle och Oscar charmar alla på nya bilderna!Brand logo
Estelle och Oscar charmar alla på nya bilderna!

Det är i en intervju med Sportbladet som prins Daniel berättar om Oscar och Estelle, och om sitt eget liv som fotbollspappa: Ungarna är redan snabbare än han själv!

– Men det får man ta. Det är lite kul också, kanske...

– Oscar går i fotbollsskolan, men Estelle är baskettjej. Hon föredrog det men hon är bara nio år så det finns tid. Det verkar ju som man kan hålla på länge med fotboll.

Prins Oscar Prinesssan Estelle spelar fotboll på Solliden
Estelle och Oscar kickar boll.

Prins Daniel berättar också om matchen som han hade med sin son precis före intervjun:

– Vi har ett trämål på tomten hemma och Oscar ville stå i mål och sa ”Skjut högt pappa!”. Det njuter man av, säger prins Daniel nöjt till Sportbladet.

Det gör Estelle på fritiden

Men prinsessan Estelle och basketen! Ja, tittar man på de senaste bilderna på långbenta Estelle så är det ändå inte oväntat. Hon ser ut att ha blivit ovanligt lång för sin ålder, ett jätteplus för den som spelar basket.

Annons

Vi får också fler glimtar från prins Daniels liv som peppig fotbollspappa:

– Jag är engagerad som förälder, skjutsar och ställer upp. Nu har de inte börjat med matcher ännu, eller Estelle har spelat två basketmatcher men då fick inga föräldrar vara i hallen. Men annars är jag där och försöker uppmuntra.

Prins Daniel Intervju Sportbladet Viksjövallen Järfälla
På helgerna handlar det ofta om att följa med Oscar och Estelle på träningen berättar Daniel. Och han brinner för att få fler barn att hitta rörelseglädjen.

Det är som ni förstår vikten av att alla barn får chans att äta bra och röra på sig mer som är temat för Sportbladets intervju, och det finns mycket kvar att göra: Bara ett av tio barn i Sverige lever hälsosamt enligt den undersökning som kronprinsessparets organisation Generation Pep har gjort.

– Det är otroligt oroande och skrämmande att det är så pass illa, säger prins Daniel till Sportbladet och fortsätter:

Annons

– Jag var nästan beredd på att det skulle vara illa med kosten, men det var mer förvånande att bara två av tio rör sig tillräckligt mycket. Det kommer ju få konsekvenser.

Prins Daniel Sportbladets intervju om barn rörelse och idrott Viksjövallen Järfälla
Prins Daniel på Viksjövallen i stockholmsförorten Järfälla där Sportbladet gjorde intervjun.

Utgångsläget är alltså tufft, men prins Daniel och hans Gen Pep jobbar hårt med frågan, och har också många förslag på lösningar. Läs mer om detta i Sportbladet, hela intervjun hittar du här.

Foto: Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, TT, Nils Petter Nilsson/Aftonbladet.

Annons