Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya beskedet om cancersjuka prinsessan Kate: "Fruktansvärt"

28 jun, 2024, 17:30 
Prinsessan Kate
TT
Nya uppgifter om cancersjuka prinsessan Kate väcker oro.
Annons

Prinsessan Kate har hela världen i sin ringhörna. Alla lider med trebarnsmamman, som till slut valde att berätta om sin cancer, efter månader av spekulationer.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Nytt besked om cancersjuka prinsessan Kate

Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedetBrand logo
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedet
Prinsessan Kate
TT

Detta möttes såklart av stor oro i Storbritannien. Oro som mildrades något när Kate dök upp under militärceremonin Trooping the Colour. Det var hennes första framträdande i offentligheten sedan årsskiftet.

Annons

Ansedda Vanity Fair har djupdykt i situationen kring Kate och hennes återhämtning. De har talat med källor i prinsessans närhet, och därigenom fått fram helt nya uppgifter.

Bland annat avslöjar Vanity Fair att kung Charles och drottning Camilla, tillsammans med Kates föräldrar, var de första som fick höra om diagnosen. Därefter berättade Kate och William för sin tre barn. Kate ville vara ärlig, inte undflyende.

Källan: "Fruktansvärd period"

Samma sak med det engelska folket. Där kände Kate att det var viktigt att spela in det där klippet och säga sanningen om sin sjukdom, utan något garnityr.

– Det var hennes beslut att tala till nationen om sin resa. Det är ett otroligt exempel på den inre styrka hon besitter. Det visar prov på en stor portion mod, och jag tror att många har blivit inspirerade, säger en av Vanity Fairs källor.

Men även om Kate framstår som stark och osårbar, så är hon ändå mänsklig, precis som sin omgivning. En källa säger att det har varit en "fruktansvärd" period för familjen.

– Kate har en inre styrka, hon är en stark person och det kan hon utnyttja. Den där styrkan har varit väldigt värdefull utan stökiga perioder i hennes liv, säger Kates före detta sekreterare Jamie Lowther-Pinkerton.

Annons