Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna avslöjar: Okända mannen vid Märtha Louise sida – har setts flera gånger förut

23 nov, 2022, 14:00 

Nu kommer sanningen om relationen fram.

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Det är nog ingen som missat att det stormat kring den norska prinsessan Märtha Louise. Efter mycket påtryckningar från norrmännen kom beskedet: hon slutar som prinsessa.

Men hon slutar inte med att synas offentligt i pressen – tvärtom. Nu är hennes friheter allt större.

Folkets krav på Märtha Louise

Det har inte ens gått en månad sedan kung Harald meddelade det nya beskedet om prinsessan. Många kritiska röster har väckts kring hennes privata intressen, inte minst fästmannen Shaman Dureks bestyr.

På löpande band bröt organisationer kopplade till prinsessan banden, eftersom många menade att deras värdegrund inte gick ihop med de uttalanden Shaman Durek flera gånger blivit uppmärksammad för.

Droppen för många blev när han menade att han med hjälp av en medaljong kunde bota covid-19, något som flera forskare fördömt som rentav farligt. Medaljongen sålde han dessutom i sin egna webbshop.

Annons

Och buden var tydliga när Dagbladet frågade norrmännen: i oktober ville en majoritet, 53,9 procent, att Märtha Louise inte borde få kalla sig prinsessa.

Kung Harald och drottning Sonja
Såhär såg det ut när kung Harald och drottning Sonja kommenterade beskedet om Märtha Louise den 8:e november.

Orden om okända mannen

Sagt och gjort, Märtha Louise har slutat som prinsessa.

Nu är gränserna mellan Märtha Louise som offentlig person, och kungahuset, tydligare än någonsin. Och det visar sig ge omedelbar utdelning. Hon har nämligen tilldelats ett ärofyllt pris – årets bäst klädda kvinna i Norge av tidningen KK.

"Jag är överväldigad och väldigt stolt, och lite förvånad, som ni kan läsa i intervjun i KK." Skriver hon på sin Instagram, och forsätter med att tacka både sin mor och fästmannen Durek.

På de nya bilderna ser hon strålande vacker ut – det verkar inte som att den senaste tiden sugit alla krafter ur henne. I bildspelet syns hon också med en för många svenskar okänd man. Det är mannen som tilldelade henne priset, Jan Thomas.

"Helt fantastiskt att få göra en fotografering med dig Jan Thomas. Du är verkligen helt rå. Måste göras oftare!"

Annons

Jan Thomas är en norsk stylist och tv-profil, och alltså den som ligger bakom att Märtha Louise blivit årets bäst klädda kvinna. De är dessutom vänner, och har setts flera gånger förut. Enligt norska TV2 var han också en av gästerna på parets privata förlovningsfest i juni.

– Jag känner henne ganska väl, sa Jan i den norska upplagan av Masked Singer där han sitter i juryn, när han gissade på sin prinsesskompis.

På sin Instagram motiverar han sitt beslut:

"Prinsessan har haft en helt fenomenal utveckling, och framstår som mer självsäker och vacker än någonsin. Från galor på slottet till coola vardagskläder, hon har imponerat på mig gång på gång."

Foto: TT

Annons