Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilder på drottning Margrethe, 81, väcker stor oro – systrarna tvingas hjälpa

28 mar, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Drottning Margrethe är enligt läkare frisk, men de nya bilderna väcker oro.

Annons
7 saker du inte visste om drottning MargretheBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Margrethe

För drygt en månad sedan kom beskedet att drottning Margrethe, 81, hade testat positivt för covid. På grund av hennes ålder spreds då en oro i Danmark, men enligt läkare såg framtiden ljus ut.

– Hon är en rörlig kvinna för att vara i den åldern och ser enligt vad jag kan se ut att vara i bättre form än de flesta i hennes ålder, så hon har goda förutsättningar, sa då tv-läkaren Charlotte Böving till danska Se och hör.

Drottningen tillfrisknade lyckligtvis någon vecka senare. Men nu visar nya bilder att Margrethe kanske inte är så pigg som det rapporterats om.

Drottning Margrethe välkomna gäster till Amalienborg

Det var i samband med danska scenföreställningen ”Palæerne Danser” som drottningen och hennes två systrar, Benedikte och Anne-Marie, bjöd in gäster till Amalienborg i Köpenhamn.

Annons

De tre kungligheterna var klädda med elegans i form av galaklänningar som gick i tonerna av blått och rosa. Men det var en detalj som stack ut.

Nya bilderna på drottning Margrethe och systrarna väcker oro

Medan systrarna stod upp för att välkomna de inbjudna till slottet blev Margrethe tvungen att sitta ner när hon hälsade på gästerna.

Benedikte och Anne-Marie fick därför dra ett extra strå i stacken för att hjälpa sin syster under tillställningen.

Bilderna är förstås oroväckande. Margrethe som annars är så pass pigg för sin ålder verkar på kort tid ha blivit något tröttare.

Foto: TT

Annons