Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemma på Villa Solbacken – privata rummet som prinsessan Sofia inte vill visa

28 mar, 2022, 17:30 
AvIndra Nordemar

Glimtarna inifrån prinsessan Sofias och Carl Philips bostad Villa Solbacken har varit få. Frågan är: Varför?

Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!Brand logo
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

För drygt fyra år sedan flyttade prins Carl Philip och prinsessan Sofia in i funkisvillan belägen på Kungliga Djurgården.

Huset har totalrenoverats sedan prins Bertils och prinsessan Lillians tid, men en inblick på hur det numera ser ut inifrån har Carl Philip och Sofia varit sparsamma med.

De glimtar inifrån som omvärlden har fått ta del av är främst via sociala medier. Men nyligen publicerade Sofia en ny bild från deras hem.

Så bor prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Villa Solbacken byggdes 1930. Prins Bertil som var ägare av huset flyttade in 1949 tillsammans med prinsessan Lillian, som bodde där fram till sin död 2013.

För cirka 20 år sedan testamenterade Bertil villan till Carl Philip, och 2017 gick flyttlasset från Sjöpaviljongen vid Drottningholms slott till Djurgården.

Annons

Tvåvåningsvillan på 300 kvadratmeter har fyra sovrum och badrum. På entréplan finns ett kök med anslutande matsal, vilket är var den nya bilden tagits.

Privata rummet På Villa Solbacken Sofia inte vill visa

Det var i samband med minstingen Julians första födelsedag här om dagen som prinsparet höll ett privat firande med familjen hemma på Villa Solbacken.

Enligt tradition publicerar prinsparet en ny bild på sin gemensamma Instagram när någon av sönerna fyller år. Och tänk, Julian är redan ett år! Det känns nästan som i går som lillen döptes i slottskyrkan.

På den nya bilden syns en glad liten pojke med en glammig tårta i bakgrunden.

"Vår ljuvliga Julian 1 år i dag!, står det till fotot.

Men för den som är uppmärksam går det även att skymta en del av prinsparets matsal – ett rymligt träbord i valnötstoner med beigea tygstolar intill stora fönster med utsikt över en grönskande trädgård.

Ja det är ungefär det som går att utläsa av bilden. Som ovan sagt håller Sofia och Carl Philip sin bostad högst privat. Så pass att de till och med valt att gör bakgrunden till bilden på Julian suddig.

Foto: Instagram, TT

Annons