Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna på Elizabeth efter sjukhusvistelsen – får inte lämna ägorna

01 nov, 2021, 15:19 
Drottning Elizabeth

Trots sjukbeskedet och trots läkarnas order om vila: Här kommer 95-åriga drottning Elizabeth körande i sin gröna Jaguar.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?

Hon orkar inte gå ut med sina corgies som hon brukar. Och hon har fått ge upp ridturerna i parken på den snälla svarta Fell-ponnyn.

Men köra bil, det tänker 95-åriga drottning Elizabeth inte sluta med. Det visar de nya bilderna från Windsor Castle.

Drottning Elizabeth vid ratten Grön Jaguar slottet Windsor
Her Majesty gasar iväg. Hon uppges vara en mycket säker bilförare, trots sin ålder.

Bilderna togs tidigare i dag och det är första gången som drottningen syns utomhus sedan hon fick tillbringa natten på King Edward VII-sjukhuset, en inläggning i all diskretion som nästan skrämde slag på britterna när den blev känd.

Det är också den första glimten av drottningen utanför slottets väggar sedan hovläkaren Sir Huw Thomas, 63 år och specialist i invärtesmedicin, kom med det bistra beskedet att drottningen nu måste avstå alla publika uppdrag under två veckors tid. Minst!

Efter sjukbeskedet: Så mår drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth sjuk sjalett solglasögon kör bil Windsor
Drottning Elizabeth i dag: Sjukskriven, men till synes vid gott mod.

Till allas lättnad ser drottning Elizabeth dock ut ungefär som vanligt. Bara lite mer allvarlig kanske. Hon var ensam i bilen och hade som alltid sidensjaletten knuten under hakan. Solglasögonen skyddade henne mot alltför närgångna blickar. Av samma anledning ska hon också ha tagit slottets bakdörr på sin väg ut.

Annons

Inget verkar dock ha kunnat hindra drottningen från att sätta sig i bilen och här ses hon alltså komma rullande i sin gröna Jaguar. Det är i den som hon i vanliga fall brukar köra sina kortbenta corgiehundar när de ska ut på sin morgonpromenad i parken. Nu syntes hundarna dock inte till.

Drottning Elizabeth kör bil Windsor Castle
Bara några måsar blev vittne till bilfärden.

Drottning Elizabeth är en erkänt duktig bilförare, och hon har kört bil sedan 1940-talet, det vill säga i mer än 70 år.

Men vid fyllda 95 och med en period av sviktande hälsa bakom sig så får hon numera nöja sig med att ratta bilen i slottsparken. I det läget spelar det ingen roll att hon är Storbrianniens statschef:

Det är ägorna och inget annat som gäller när drottningen ska ut och köra bil. Särskilt efter den trafikolycka som hennes man prins Philip var inblandad i 2019, vid fyllda 97: Då krockade han med en annan bilist när han skulle svänga ut på stora vägen nära slottet Sandringham.

Prins Philip
Prins Philip (1921-2021).

Prins Philips stora Land Rover voltade, men själv hade han änglavakt och klarade sig. Den 46-åriga kvinnan som blev påkörd fick däremot föras till sjukhus.

Foto: TT.

Annons