Nya bilderna på kronprinsessan Victoria väcker reaktioner – alla ser samma sak

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria väcker reaktioner med nya bilden.

Victoria på uppdrag i hästväg!
0:30

Efter reklamen: Victoria på uppdrag i hästväg!

(0:30)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har ett brinnande engagemang för världens nödställda. Det är därför Världsvattendagen är så viktig för henne.

Världsvattendagen som FN införde för att uppmärksamma den, sett över hela världen, orättvist fördelade tillgången på färskvatten.

Victoria såg till att hedra dagen på sitt sedvanliga sätt: med plikttroget arbete.

Bilden på kronprinsessan Victoria väcker reaktioner

Den här rapporten kunde man läsa på det svenska kungahusets officiella Instagram-konto.

"I dag närvarade Kronprinsessan vid ett seminarium som Stockholm International Water Institute (SIWI) arrangerade i Stadshuskällaren. Seminariet, som arrangerades med anledning av Världsvattendagen, avslutades med att årets Stockholm Water Prize Laureate tillkännagavs. Pristagaren är professor Wilfried Brutsaert som mottar priset för sitt banbrytande arbete med att mäta avdunstning samt att göra exakta förutsägelser av klimatförändringars inverkan på lokala nederbördsmönster och vattenresurser", skriver kungahuset på Instagram.

Uppmärksamma följare noterade att det var något speciellt, man kan till och med säga kongenialt, med Victoria den här dagen. Hon bar en blå kostym, en favorit från Rodebjer som hon haft sedan 2017, och till detta en matchande scarf som hon hade knutit fast på väskan.

Det här var ingen slump. Victoria brukar bära blått på Världsvattendagen, som en tydlig signal om datumets betydelse. Även i utlandet har man sett och uppskattat Victorias subtila men ändå viktiga markering.

"Det är symbolik"

Danska Billedbladet har skrivit en hel artikel om saken. Så här skriver en av tidningens kunniga skribenter.

"Med den blå färger betonar Victoria på ett symboliskt vis vattnets stora betydelse för henne och alla andra människor på klotet. Också tidigare år har kronprinsessan burit blå design på Världsvattendagen, så nu är det en etablerad tradition den 22 mars", skriver danska Billedbladet.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

LÄS MER: De ingår i Victorias innersta krets – hemliga pakten