Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya hemska beskedet för drottning Elizabeth

07 feb, 2021, 06:00 
Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har drabbats av ännu ett hårt slag. Hur många tragedier orkar 94-åringen?
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 5?

Drottning Elizabeth har fått uppleva mycken sorg i sitt långa liv. Vi kan aldrig glömma att allt började med en tragedi för hennes del.

Det var när hennes pappa kung George avled i lungcancer, endast 56 år gammal, som Elizabeth fick bestiga tronen. Där har hon suttit i nästan sjuttio år, men frågan är om någon period av hennes långa tid som drottning varit lika präglad av döden som denna.

Drottning Elizabeth i sorg efter ännu ett dödsfall

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har haft några mardrömsmånader.

För Elizabeth har dödsfallen avlöst varandra på sista tiden. I november förlorade hon sin kusin Lady Elizabeth Anson, som också arbetade som drottningens privata festfixare.

Därefter miste hon Lady Moyra Campell, en av de sex väninnor som Elizabeth hade valt ut som sina tärnor och som stod tätt vid hennes sida när hon som 27-åring kröntes till drottning i Westminster Abbey.

Annons

Och under nyårshelgen gick ännu en kusin, Lady Mary Colma, bort, vid 88 års ålder. Hon dog i sitt hem i Norfolk och lämnade efter sig sin man Sir Timothy samt de fem barnen Sarah, Sabrina, Emma, James och Matthew. Hela familjen står kungafamiljen nära och har varit återkommande gäster på slotten Sandringham och Balmoral genom åren.

Och så nu kom ännu ett dödsbesked. Ett dubbelt sådant.

Hennes näre vän och förtrogne, den 79-årige hovmannen Lord Samuel Vestey har avlidit. Bara några veckor tidigare fick vi höra att hans hustru Celia, som var gudmor till prins Harry, lämnat oss.

Samuel Vestey bar titeln Queen’s Master of the Horse. Hästar är ett stort intresse för Elizabeth och hon och Samuel sågs ofta på ridturer tillsammans.

Privat var Lord Samuel och hans fru Lady Celia regelbundet weekendgäster hos drottning Elizabeth och prins Philip på slottet Sandringham.

Annons

"En ren mardröm"

Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Dam, har följt Elizabeth i flera år. Hon är uppriktigt orolig för 94-åringen.

– Drottning Elizabeth är van vid att ha många människor runt omkring, både från hovet men också personliga vänner. Harry och Meghans sorti tog otroligt hårt på henne och efter det har hon bara längtat efter att allting ska återgå till det normala igen. Men istället har de senaste månaderna varit som en ren mardröm med flera tragedier som drabbat Elizabeth på ett personligt plan. Hur mycket mer orkar hon? är det många som undrar, säger Ellen.

Annons