Nya uppgifter om Madeleine kommer upp till ytan – orden Victoria inte vill höra

01 jan, 2023, 18:55 

Nu kommer allt fram.

Annons
Sanningen om Madeleines och Chris lyxhem i Stockholm
Sanningen om Madeleines och Chris lyxhem i Stockholm

Ett långt år har nått vägs ände, och det har varit både högt och lågt. Inte minst för våra kungligheter, som minst sagt haft ett fullspäckat år.

Det finns en sak från det gångna året som sticker ut – och det handlar om prinsessan Madeleines beteende.

Madeleines beslut – går emot Victoria

Det är den kungliga experten Sarah Williams som driver hemsidan UFO No more som traditionsenligt gjort en kartläggning över våra kungligheters klädvanor. Och visst är det spännande att se hur de klätt sig under året som gick!

Förutom att hon visat vem av kungligheterna i världen som spenderat mest kronor på kläder, vem som bär dyrast plagg, och vem som handlat mest, finns det en annan intressant parameter – där Madeleine sticker ut.

Annons

Det handlar nämligen om i vilken grad de tre svenska prinsessorna bär svenskt eller internationellt mode. Prinsessan Madeleine landar på 97 procent internationella designers, och bara 3 procent svenskt.

En klar kontrast till systern kronprinsessan Victoria, som burit 71 procent svenskt, och resten internationellt eller skandinavist. Du kan se diagrammet här.

Prinsessan Madeleine klädd i en rosa klänning med en liten häst
Vilken prinsessdröm! Denna rosa klänning Madeleine bar i somras kommer från New York-baserade LoveShackFancy.

Därför skiljer sig Victoria och Madeleine åt

Kanske ingen nyhet för den som håller koll på våra prinsessor. Men visst är det kul fakta att få ta del av! Att Victoria mer ofta bär svensk än Madeleine har också sina rimliga förklaringar, även om man kan tänka sig att hon som brinner så mycket för svenskt mode gärna hade velat inspirera sin syster till att göra detsamma.

Annons

Dels har kronprinsessan som tronarvinge ett större ansvar i att representera Sverige – och då är ju kläder ett utmärkt sätt att lyfta våra duktiga designers på.

Sedan bor ju Madeleine borta i USA, så det faller sig helt naturligt att hon shoppar på hemmaplan.

Klart är i alla fall att Victoria är en riktig fena på att prata genom sina kläder. Förutom att hon representerar landet genom att välja svenskt, tydliggör hon gärna sitt engagemang för klimatet genom återbruk. Det händer ofta att vi ser henne i ett H&M-plagg, som sedan kommer tillbaka ett par år senare!

Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prins Daniel på Polarpriset
På Polarpriset i fjol bar Victoria helsvart – och helsvenskt! Hennes utstyrsel kommer ifrån märket Totême, som grundades 2014 av svenska designerduon Elin Kling och Karl Lindman.

Foto: TT, Ola Axman/Svensk Damtidning

Annons