Nya upptäckten kring prins Julian – får alla att skratta gott

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Julian

Prins Julian och en detalj kring hovets senaste besked om honom väcker frågor.

Prins Julian har snart varit med oss i en månad. Redan nu känns han som absolut omistlig medlem i kungafamiljen.

På förhand spekulerade många i vad han skulle veta, som brukligt är när ett kungligt barn är på gång. Det var kung Carl Gustaf som gav oss det slutliga beskedet: Julian Herbert Folke.

Hovets besked om prins Julian

Expressen ringde upp Svensk Damtidnings medarbetare Herman Lindqvist för att få hans tankar om prinsens namn.

– Det är både gammalt och nytt. Julian är nåt som ungdomarna hittat på. Folke är ett gammalt namn från familjen. Vi har ju Folke Bernadotte, familjens stora stolthet som var barnbarn till Oscar II och som blev stor hjälte under andra världskriget. Pappa kungen heter också Folke. Folke går långt bak i historien. Vi har ju Folke den tjocke, som var släkt med Birger Jarl. Vi får hoppas att prinsen slipper det smeknamnet. Och Herbert är ett släktnamn på Sofias sida, sa Herman.

Men på Twitter har namndebatten tagit en helt annan vändning. Det visar sig nämligen att prins Julian har ett slags förlaga i populärkulturens värld: prins Julien.

Prins Julien, sedermera kung Julien, är en av huvudpersonerna i den animerade filmföljetongen "Madagaskar". Julien själv är en lemur med en förkärlek för dans och spratt.

"Antar att det blir stökiga nätter"

Här har vi Julien!

Nickelodeon Network/Courtesy Everett Collection

Hans kanske mest ikoniska scen är ett sång- och dansnummer till låten "I like to move it".

Det här är något som en skämtfrisk twittrare tagit fasta på, när han drar paralleller mellan prins Julian och prins Julien.

"Antar att det blir stökiga nätter ett tag framöver eftersom han lär gilla att move it, move it", skriver twittraren ifråga.

Och kanske har lemuren varit en inspirationskälla för prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Det är inte omöjligt att de har sett filmerna tillsammans med prins Alexander och prins Gabriel.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen