Nykomlingen på slottet som tröstar drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth

Det har varit mycket sorg och många förluster i drottning Elizabeths liv den sista tiden. Men nykomlingen på slottet sprider livsglädje!

Drottning Elizabeths liv med hund!
Slå på ljud

Att mista den man levt med i 73 år – det är tufft. Men drottning Elizabeth har sina hundar till tröst, och i torsdags, på det som skulle ha varit prins Philips 100-årsdag, kom hennes mellanson prins Andrew och barnbarnen Beatrice och Eugenie till Windsor med en överraskning:

En sex veckor gammal corgivalp som nu fyller tomrummet efter dorgien Fergus (korsning mellan welsh corgi och tax) som dog av ett medfött hjärtfel i maj, bara fem månader gammal.

LÄS MER: Elizabeth och Philip – och kärleken som inte kan dö

Drottning Elizabeth med sin Philip. I torsdags skulle han ha fyllt 100 år.

Fergus var en av de två valpar som drottningen fick när prins Philip låg på sjukhus i februari och nu hade hon plötsligt bara en av dem kvar, corgin Muick (som uttalas Mick), ett namn som drottningen hämtat från den skotska sjön Loch Muick, nära slottet Balmoral.

Men efter att den nya lilla hanhunden har gjort entré hemma hos drottning Elizabeth har hon nu plötligt en hundflock igen: Den nya corgivalpen, fem månader gamla corgin Muick, samt sin trogna senior-dorgie Candy.

Världens mest kända corgimatte. Men av de här fyra hundarna finns bara dorgin Candy kvar, som nu har fått sällskap av de två nya valparna.

Drottning Elizabeths relation till sina hundar

Egentligen hade 95-åriga drottning Elizabeth inte tänkt skaffa flera valpar, det avslöjade hennes hundtränare häromåret: Hon ville helt enkelt inte lämna någon hund efter sig den dag hon går bort.

Men två valpar som som gläfser och biter på allt, det verkar vara ett recept på livsglädje som funkar för drottning Elizabeth.

Valpen Fergus som dog var för övrigt döpt efter hennes morbror, onkel Fergus. Återstår att se vem som får låna ut sitt namn till nykomlingen på Windsor?

LÄS MER: Från privatsoffan till slottsköket – se de unika bilderna inifrån Windsor Castle

LÄS MER: 5 saker som drottning Elizabeth hatar!

LÄS MER: Bråket kring kronprinsessan Victorias hund Rio – så gick det sen

Foto: TT.