Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Oförklarliga nyheten från danska kungafamiljen: "Har skett något våldsamt"

Prins Joachim och prinsessan Marie

Ett stort mysterium omgärdar den danska kungafamiljen – här är omständigheten som inte kan förklaras.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?
Slå på ljud

Prins Joachim har inte haft det lätt på sista tiden. I fjol drabbades han plötsligt av en blodpropp och tvingades bli förd till sjukhuset i Toulouse med ambulans.

Prins Joachim blir granskad

Samtidigt ska man inte heller förneka att Joachim är kontroversiell figur. Diskussionen att frånta honom apanaget har dykt upp lite då och då.

– Han kan bara kräva full apanage om han kommer hem och tar plats i kungahuset utan att ha ett jobb i utlandet. Det är ju väldigt mycket pengar. Han är ju på samma lönenivå som en direktör. Och det är inte hållbart om han kommer hem för några få kungliga plikter, har kungaexperten Sören Jacobsen sagt till danska Se og hör.

Och pressen fortsätter att syna Joachims finanser. Se og hör har tittat på det danska kungahusets redovisning för återbetalning av momsen.

Där kan man se att Joachim och hustrun Marie hade stora utgifter i fjol. Från 1,9 miljoner danska kronor 2019 till hela 4,6 miljoner 2020.

"Det har skett något våldsamt"

Det står inte angivet vad pengarna har använts till. Sören Jacobsen är förvånad.

– Det var ett enormt hopp i utgifter. Det verkar egendomligt och jag törs inte gissa vad de använt pengarna till. Jag tycker att det är ett markant skifte, men det såklart ha sin förklaring i att han har etablerat sig i Paris. Det har i alla fall skett något våldsamt, säger Sören.

Joachim och Marie hyr ut sin lyxvilla i Danmark efter flytten till Paris. Huset har fixats till för ändamålet – men det kan inte vara hela förklaringen till utgiftshöjningen.

– Han borde ju inte renovera huset för så mycket bara för att det ska flytta in en ny gäst. Jag kan inte förklara det, säger Sören.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket