Okända kvinnan vid sidan av Harry – detaljen i bilden väcker uppmärksamhet

14 sep, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu vet vi vem kvinnan är!

Annons
Brittiske hovexperten om Meghan och Harrys beslut: "Oansvarigt"
Brittiske hovexperten om Meghan och Harrys beslut: "Oansvarigt"

Det har varit en stor sorg runtom i världen – och Storbritannien – den senaste veckan. Drottning Elizabeth gick, efter 70 år vid makten, bort i torsdags. Hon blev 96 år gammal. Vid hennes sida samlades familjen för att ta farväl av en älskvärd mamma och farmor.

När pressmeddelandet om att drottningen hade insjuknat kom i torsdagseftermiddag blev det snabba ryck för familjen. Inom loppet av ett par timmar hade samlats för att ta närvara i Balmoral där drottningen befann sig. Men en som missade var prins Harry – han hann nämligen inte i tid och var först på plats drygt en kvart efter att drottningen hade förklarats död. Han anlände i Skottland 19.52 på torsdagen och det var en tydligt sorgetyngd prins som kom fram till familjens hem i Skottland. Beskedet om drottningens död nådde världen 15 minuter innan han landade på Aberdeen flygplats.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Kung Charles har utlyst en tio dagars sorg och all sport har skjutits upp den gånga helgen. Vissa evenemang kommer även att påverkas kommande helgen då på uppmaning av polisen.

Okända kvinnan vid Harrys sida – nu vet vi vem hon är

Prins Harry lämnade Skottland för att återvända till England på fredagsmorgonen förra veckan. Han fångades av fotografer precis när han skulle boarda flygplanet.

Och vid hans sida syntes en, för allmänheten, okänd kvinna. Vem är hon?

Prinsen var klädd i svart kostym och bar en ryggsäck. Bilder från flygplatsen visar hur en kvinnan, klädd i gul synlighetsjacka, kommer fram till honom för att beklaga sorgen. Prinsen blir då påtagligt rörd och klappar om henne och med stor sannolikhet byter de ett var snälla och vänliga ord med varandra. Harry ler sedan innan han kliver in i flygplanet för att hitta sin sittplats.

Kvinnan var alltså en del av flygplatspersonalen och hon stod för en väldigt fin och varm gest, rapporterar Daily Mail.

Annons

Prins Harry och drottningen Elizabeth träffades senast i juni. Begravningen kommer att ske på måndag den 19 september.

Annons