Oprah-intervjun med Meghan Markle och prins Harry sänds i TV3 och på ViaFree

Drottning Elizabeth och Meghan Markle

Oprah Winfreys intervju med Meghan Markle och prins Harry har redan skapat rubriker världen över. Vi har samlat allt du behöver veta om intervjun!
Gravidlycka! Meghan och Harry väntar sitt andra barn
Slå på ljud

Meghan Markle, 39, och prins Harry, 36, har utfört en redan omtalad intervju med programledaren Oprah Winfrey.

Intresset för programmet är som nämnt stort, inte minst för att Meghan uttrycker sig kritiskt mot den brittiska kungafamiljen.

Här är allt du behöver veta om programmet – från när det sänds i Sverige till bakgrunden till all uppståndelse!

Oprah-Winfrey intervjun sänds i Sverige: Tid och kanal

Intervjun sänds i Sverige den 8 mars klockan 21.00 på TV3 och ViaFree.

I USA sänds programmet dagen innan, den 7 mars. Programmet produceras av Harpo productions och distribueras internationellt av ViacomCBS Global.

Upplägget: Meghan Markle intervjuas först själv

I pressmeddelandet beskrivs intervjun som ett "intimt samtal". Först pratar Oprah och Meghan själva. I presstexten går att läsa följande om innehållet:

"Oprah Winfrey pratar med Meghan, hertiginna av Sussex, i en omfattande intervju om allt från att ta steget in i ett liv som kunglighet, äktenskap, mödraskap och filantropiskt arbete till hur hon hanterar att leva under ett sådant hårt offentligt tryck".

Senare i programmet ska prins Harry ansluta. Då ska paret berätta om sin flytt till USA, deras framtida förhoppningar samt vad de drömmer om för den växande familj.

Prins Harry och Meghan Markle

Intervjun med "Oprah" utlovas bli ett "intimt samtal"

Uppståndelsen kring Oprah-intervjun med Meghan och Harry

Intervjun är den första av sitt slag som Meghan och Harry ställer upp på sedan parets förlovning 2017. Mycket har bidragit till att intervjun blivit så omtalad:

Den 14 februari meddelade paret att de väntar sitt andra barn. Den 19 februari stod det klart att Meghan och Harry lämnar det brittiska kungahuset för gott.

LÄS MER: Harry om varför han svek drottningen: ”Förstörde min mentala hälsa”

Veckan innan intervjun har ett stort drama utspelat sig. Meghan anklagas för att ha mobbat sina assistenter under sin tid på Buckingham Palace.

Meghans advokat har sagt att uppgifterna inte stämmer och antyder att hovet planerat historien till The Times innan Oprah-intervjun.

Även flera trailers som CBS publicerat har bidragit till surret. I ett av klippen är Meghan öppet kritisk mot det brittiska kungahuset.

– Jag vet inte hur de kan förvänta sig att vi efter den här långa tiden bara ska sitta tysta om ”firman” aktivt sprider felaktigheter om oss, säger hon och syftar på kungahuset.

Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special sänds på TV3 och ViaFree måndag den 8 mars 21.00

LÄS MER: Meghans och Harrys första ord – efter dråpslaget från drottning Elizabeth

LÄS MER: Drottning Elizabeths dubbla sorg: Harry – och prins Philip

LÄS MER: Sanningen om prins Harrys utseendeförändring