Orden mellan Meghan och drottning Elizabeth – bakom stängda dörrar

Meghan Markle Drottning Elizabeth

Det är inte bara prins Harry som haft krismöte med sin kränkta bror och besvikna pappa: Meghan har ringt till drottning Elizabeth.
Slå på ljud

Det var ett samtal som ägde rum digitalt och där även Meghans och prins Harrys snart två år gamla son Archie var med. Det uppger den amerikanska tidningen People som har flera källor nära Meghan Markle:

– Meghan och Archie pratade med drottningen inför begravningen.

Archie Windsor Mountbatten Meghan Markle

Archie på ettårsdagen, en av få bilder som finns på honom. Nu fyller han snart två.

Att ha en tvååring med i videomötet med drottningen var sannolikt ett genidrag och en riktigt bra isbrytare. Archies närvaro bör ju ha sett till att tonläget inte hamnade på en jobbig nivå.

Drottning Elizabeth har i stort sett bara kunnat följa Archie digitalt och var säkert mest fokuserad på att få höra om sitt lilla barnbarnsbarn och hans framsteg, och om babyn som Meghan väntar i sommar.

Signalen har varit ganska tydlig: Familjekonflikterna orkar hon inte tackla mitt i sorgen efter prins Philips död, det ansvaret har hon delegerat till sin son prins Charles och sonson prins William.

LÄS MER: Prins Harry i krismöte med William och prins Charles

Drottning Elizabeth Prins Philip Prins Harry Meghans mamma Doria Ragland Meghan Markle Archie Windsor-Mountbatten

Drottning Elizabeth har knappt sett Archie live sedan han var nyfödd och presenterades för sin gammelfarmor och gammelfarfar prins Philip vid den här familjeträffen på Windsor Castle.

Sannolikheten för att Oprah Winfrey-intervjun nämndes lär därför inte ha varit stor, samtalet med Meghan bör ju ha kretsat kring drottningen och hennes stora förlust.

People skriver också att Meghan följde prins Philips begravning från sitt och prins Harrys hem i Montecito, en lyxig del av Santa Barbara utanför Los Angeles.

LÄS MER: Harry lämnade drottning Elizabeth – på 95-årsdagen

Här bor Meghan Markle Prins Harry Lyxvilla Montecito Los Angeles USA

Meghan och Archie ringde videosamtal till drottning Elizabeth från familjens lyxvilla utanför Los Angeles.

LÄS MER: Trots familjekonflikten: Beslutet inför Meghans förlossning

LÄS MER: Efter Megxit – Meghans frisör talar ut!

Foto: TT.