Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Oron för Chris O'Neill efter nya uppgifterna: "Måste höja ett varningens finger"

27 jun, 2024, 20:04 
Experten höjer ett varningens finger om prinsessmaken.
Annons

Hipp hipp hurra! Under torsdagen fyllde prinsessan Madeleines make Chris O'Neill 50 år, och den firades faktiskt på svensk mark.

Ja, nu är den forna Florida-familjen officiellt Stockholmsbor, efter många år utomlands. Men flytten väcker också frågor, inte minst gällande Chris själv.

Så mycket apanage får prinsessan MadeleineBrand logo
Så mycket apanage får prinsessan Madeleine

Chris O'Neill tillbaka i Sverige

Ja, Madeleine är ju uppvuxen i Sverige, även om det var längesen hon bodde här. Här finns ju fortfarande hennes tighta tjejgäng, familjen, alla favoritrestauranger och den svenska naturen som hon älskar så mycket.

Men för Chris är det annat. Han är som bekant inget större fan av offentligheten, och har aldrig önskat att uppnå någon form av kändisskap. I Florida var det lätt att flyga under radarn, men hemma i Sverige är det betydligt fler som har koll på affärsmannen:

Annons

– Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig, har han själv berättat för King.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris är tillbaka – välkommen hem!Patrik Österberg/TT

Oron efter uppgifterna om Chris O'Neill

När det blev känt att familjen flyttar hem till Sverige var det därför många som höjde på ögonbrynen – och blev lite oroliga. Hur ska Chris klara sitt nya liv i Sverige? Den glammiga vardagen och värmen i Florida är ju numer ett minne blott. mSvensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall satte ord på det i en krönika:

Annons

– Välkomna hem! Det säger jag och resten av Svensk Damtidning, men jag måste ändå höja ett varningens finger: Hur ska Chris komma att klara av en vardag i Stockholm? När det är som mörkast i november. När han ska traska från Hovstallet uppför Nybrogatan till Hemköp vid Östermalms torg i ett isande kallt och regnigt Stockholm. I totalt mörker, gatan bara upplyst av butikerna längs Nybrogatan, menar Lindwall.

– Jag har svårt att se det framför mig - hur Chris ska palla? Byta klarblå himmel och 25 grader i Florida mot ett iskallt Stockholm i november. Men visst…större under har ju hänt.

Foto: TT

Annons