Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron växer för 95-åriga Elizabeth – hovet vägrar svara på om hon fått covid

14 feb, 2022, 16:16 
Drottning Elizabeth
Är 95-åriga Elizabeth sjuk i covid? Nu har både Charles och Camilla testat positivt – men hovet tiger fortfarande om drottningen.
Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Nu är även prins Charles hustru Camilla sjuk i covid. Det bekräftade det brittiska hovet i dag på eftermiddagen, sedan hon testat positivt tre dagar efter sin man.

Om 95-åriga Elizabeth – som träffade sin son på Windsor Castle två dagar innan han blev sjuk – var man dock mycket fåordig.

Prins Charles Hertiginnan Camilla
Camilla beskrev sig själv som ”Luckily negative” när prins Charles blev sjuk i torsdags. Men nu har även hon trillat dit.

Det enda som man hittills velat säga är att drottningen i torsdags inte uppvisade några symptom. Man duckar kategoriskt frågan om hon har testat sig – och om provet i så fall visat sig vara positivt eller negativt. Detta med hänvisning till att detta faller inom ramen för hennes privata medicinska sfär.

Annons
Drottning Elizabeth
I favoritfåtöjen, med en kudde bakom ryggen: Det är så här vi har fått se drottning Elizabeth den senaste tiden.

Och dagens besked var detsamma: Brittiska hovet meddelar att man inte har något att tillägga – utöver att hertiginnan Camilla har fått covid. Smittspårningen lär för övrigt bli mastig – 74-åriga Camilla hann med tre uppdrag efter att prins Charles blev sjuk och rörde sig då bland mer än hundra personer.

Så det vi vet är detta: I torsdags ska drottningen inte ha visat några symptom, men sedan dess har det alltså gått fyra dagar och coronaviruset har fällt även hertiginnan Camilla.

Hur det egentligen står till med drottningen är fortfarande okänt.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth – ett halvår av hälsobesvär

Hon har suttit 70 år på tronen, och hade en mamma som blev 102. Själv blir drottning Elizabeth 96 i april, och av alla världens regenter är hon den som har haft sitt ämbete längst. Dessutom har hon haft förmånen att få vara frisk.

Annons

Det är först det senaste halvåret som hennes hälsa har börjat svikta en del. Hon har börjat stödja sig på prins Philips gamla käpp och i höstas fick hon tillbringa en natt på sjukhus.

Sedan dess har hon sett lite skör ut, och fått direktiv från sin hovläkare Sir Huw Thomas om att ta det lugnt. Men om något felas henne, och i så fall vad, är inte något som har kommunicerats offentligt.

Drottning Elizabeth Joe Biden Windsor Castle
Drottningen fotograferad på slottet Windsor i somras. Sedan dess har hon börjat gå med käpp.

Foto: TT.

Annons