Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

OS-stjärnan Hanna Öberg får medalj av kungen

28 jan, 2019, 10:00 
Ellen Myrgård Lindén
kungen hanna öberg
Skidskytten Hanna Öberg prisas kungligt.
Annons

De fina utmärkelserna fortsätter att regna över den 23-åriga skidskytten Hanna Öberg. Förra veckan kammade hon hem det ärofyllda Jerringpriset på Idrottsgalan och under dagen tilldelas hon även kungens medalj för förtjänster om svensk idrott.

– Det var mycket värre att stå här och prata inför hela Globen än vad det är att stå på vallen och skjuta för ett OS-guld, sa en rörd Hanna Öberg efter galans slut.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I helgen var hon dock tillbaka i skidskytte-vardagen och då körde hon in som fyra på damernas 12,5 kilometer masstart.

– Jag är jättenöjd med loppet idag. Två bom tycker jag är godkänt. Men vill man vara med ännu högre upp så måste man skjuta ännu bättre än så. Nej, jag är väldigt nöjd, säger Hanna Öberg till SVT.

Ja, Hanna är verkligen vunnit svenska folkets hjärtan efter fjolårets supersäsong. Snudd på okänd sköt hon sig in i svenska folkets hjärtan när hon vann OS-guld i distans i Pyeongchang och sedan följde hon upp med att kamma hem ett stafettsilver. Och från och med idag kan hon alltså lägga till ytterligare en medalj till samlingen!

Läs mer

Foto: TT

Annons