Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Osmakliga kommentaren om Elizabeth – rör upp känslor efter hennes död: "Borde skämmas"

10 sep, 2022, 05:30 

Nu sätter folket ner foten.

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Ingenting var sig likt när det brittiska folket vaknade till en helt ny verklighet. Deras älskade monark drottning Elizabeth lämnade under torsdagen jordelivet, och nu sörjer folket på gator och torg.

Men det fanns också de som inte var oroliga, utan snarare passade på att ta tillfället i akt och skoja om drottningens insjuknande, som sedan skulle leda till hennes bortgång. Detta får de ny hård kritik för.

Skämtar om drottningens sjukdom

Det är sajten Daily Mail som rapporterar om skämtet, som landade helt fel. Den australienska humorguppen The Chaser är kända i sitt hemland, för sin satir och ibland vågade skämtstil. Vanligtvis är den uppskattad, men nu gick det enligt många alldeles för långt.

Drottningen är ju närmast ikonisk i sitt hemland, och faktiskt över hela världen. Hon beskrivs ofta som den enda av sitt slag, så att göra sig lustig på hennes bekostnad kom inte utan ett bakslag.

Strax efter beskedet om drottningens sviktande hälsa, som många snabbt förstod var ett säreget och allvarligt fall, agerade gruppen.

Annons

På sin Instagram lade de upp ett montage, där drottningen ser bestört ut. Texten under bilden lyder "Är du okej-dagen går inte så bra på slottet". Det handlar om det australienska fenomenet R U OK?, som varje år den 8:e september uppmärksammas för att belysa vikten av att fånga upp de som lider av psykisk ohälsa, och förhindra självmord.

Skämtet går att tolka som att de menar att dagen, vars syfte är att folk inte ska dö, inte går särskilt bra för drottningen, eftersom hennes tillstånd var så pass oroande.

Se bilden nedan.

Folket rasar

Humorkontot har drygt 160 tusen följare, och i kommentarsfältet fullständigt rasar folk som inte tycker skämtet var lämpligt. Inte ens de som vanligtvis roas av gruppens riviga humor tycker att det är lämpligt att skoja om drottningens sjukdom, och i värsta fall död.

"Vad är det med er och att ni alltid ska vara totalt opassande? Ni borde skämmas" Skriver en arg följare.

"Ni borde plocka ner denna bild." Uppmanar en annan.

"Jag älskar er, men inte idag." Skriver en besviken beundrare.

"Inte ens satir, bara väldigt dåligt. Hur är någons eventuella död roligt?" Frågar sig en fjärde.

"Tänk om någon gjorde skitskämt om att din mormor, mamma, moster eller kvinnliga vänner är sjuka eller möjligen dör. Väx upp!" Skriver en femte som verkligen fått nog.

Foto: TT

Annons