Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma situationen mellan Elizabeth och Donald Trump

10 jun, 2019, 11:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Elizabeth och paret Trump
Både drottning Elizabeth och Donald Trump fick gåvor av varandra under presidentens statsbesök i Storbritannien.
Annons

Förra veckan tog drottning Elizabeth emot president Donald Trump och hustrun Melania för ett inkommande statsbesök. Och besöket har fått rekordstor spridning världen över. Det uppstod nämligen flera oväntade situationer under de hektiska dagarna. Bland annat har en bild på hertiginnan Camilla och Melania Trump lett till diskussioner. Se den här!

Presidenten kände inte igen sin egen gåva

Ena dagen passade drottning Elizabeth på att ställa fram en häst i tenn som hon fick av president Donald Trump under hans förra besök. Drottningen frågade om han kände igen den och Donald Trump svarade genast nej, men hustrun Melania reagerade och sa att “det är ju vår present” och tyckte det var spännande att se gåvan på plats i slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
drottning Elizabeth och paret Trump

Och efter det var det dags för årets presentväxling. Drottningen gav Melania en liten ask i silver med ett lock i handmålad emalj.

Annons

Trump fick en unik bok

President Trump fick en antik bok om andra världskriget – en unik första edition – skriven av Winston Chrurchill 1959 “The second world war”. Han fick också ett pennset, som exklusivt tillverkats för drottningen Elizabeth.

Presenterna delades då inga kameror var tillåtna och vi kan därför inte visa några bilder på presenterna här. Vi kunde dock se både kungligheter och president Trump med hustru och dotter vandra runt i Picture Gallery för att beundra antika manuskript, böcker (som den ovan), anrika målningar andra föremål som valts ut för att de symboliserade vänskapen genom åren med USA.

Annons
Elizabeth Trump

Vad gav då paret Trump till drottningen? Jo det var Melania själv som valt ut presenten fick vi veta, en brosch från Tiffany för 600 pund. Broschen som var i silver och föreställde en vallmo var designad av Elsa Peretti. Prins Philip fick en specialtillverkad jacka från Air Force One.

Trump, Elizabeth och Harry

Med under vandringen i Pictures Gallery var också prins Harry. Han hade, enligt kungahuset, även suttit med under lunchen som drottningen bjöd på. Galamiddagen – som vi tidigare skrivit om – var han dock inte med på.

prins Harry och Ivanka Trump

Prinsen vandrade runt med presidentens äldsta dotter Ivanka Trump, däremot verkade han inte kasta ens ett öga på hennes pappa. Kanske på grund av Donalds kommentar om henne som fått så många rubriker den senaste tiden, då han ju kallat Meghan eller i alla fall henness åsikter om honom för “nasty”.

Foto: TT

Se filmen från dagen!

Annons