Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Plötsliga miljongåvan till drottningen Silvia: Får arvet efter beslutet för barnen

20 feb, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar

Drottning Silvia ärver miljonerna som kommer gynna barnen.

Annons
7 saker du inte visste om drottning SilviaBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Silvia

Barnrättigheter, barnsjukvård, barnaglädje, ja allt som bidrar till barnens bästa är drottning Silvias stora hjärtefrågor.

Hon är engagerad i flera olika organisationer som hängiver sig åt ämnet, bland annat är hon beskyddare för Barncancerfonden och har varit det sedan 1984, och hon arbetar konstant med och Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus.

Med sitt stöd vill drottningen inspirera andra att bidra, och det har hon lyckats med. Insamlingsstiftelsen drivs av donerade medel. Och nyligen fick de en rejäl donation som kommer kunna göra många barn lyckliga.

Plötsliga miljonerna till drottning Silvia

Ruth Arkby, 94, har likt Silvia en stor vilja att hjälpa barn i nöd. Och i december i fjol gick hennes bror bort. Hon fick då ärva barndomsgården där de vuxit upp, men beslutade att sälja den. En stor del av vinsten valde hon då att skänka till drottning Silvias stiftelse.

Annons

– Jag ville skänka lite grann, så att det skulle komma till nytta, och jag tycker att barn är det viktigaste vi har, säger Ruth till Expressen.

"Lite grann" innebar hela två miljoner kronor, som kommer gå till att skapa glädje för de barn som läker på barnsjukhuset.

Glädjen efter miljongåvan: "Betyder enormt mycket"

”Denna gåva betyder enormt mycket för oss och kommer skapa stor glädje för barnen på drottning Silvias barnsjukhus. Vi arbetar för barnen så de får leka, drömma och skratta. Glömma det onda åtminstone för en liten stund.,”, skriver verksamhetschefen Lisa Tisell till tidningen.

Ruth blev tackad av sjukhuspersonalen i samband med att hon räckte över checken här om vekan. Nu har hon blivit inbjuden som hedersgäst till Insamlingsstiftelsens gala på Göteborg operan i mitten av maj.

– Det är en droppe i havet men jag hoppas att det drar annat med sig, menar hon.

Foto: TT

Annons