Plötsliga upptäcken i bilden på prinsessan Sofia – nu sprids den i utländsk press

31 dec, 2022, 12:00 

Först var det ingen som noterade det – men nu tycks detaljen i bilden på prinsessan Sofia vara omöjlig att förneka.

Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har skaffat sig en alldeles egen jultradition! För sjunde året i rad begav de sig hand i hand till Jul i Vasastan, en konsert i Gustaf Vasa kyrka.

Prinsessan Sofias 5 bästa outfits
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

Bilderna från kvällen var såklart vackra som vanligt, men det finns en detalj vi hemma i Sverige inte snappade upp – men som nu sprids i brittisk press.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias drag

Recept.se Nyhetsbrev

Prinsparets tema för kvällen var helt klart marinblått. Carl Philips kostym gick i samma färg som Sofias klänning – som verkligen stal showen. Den var gjort i skirt material, och gick hela vägen ner till anklarna där ett par matchande pumps kikade fram. Här lämnades ingenting till slumpen!

Annons

Den eleganta klänningen hade marinblå detaljer med ett svart bälte, och i handen bar hon en liten väska som även den var i en vacker blå nyans. Enligt sajten UFO No more kommer klänningen från svenska designern Lars Wallin. Prinsessan Sofia är likt sin svägerska Victoria riktigt bra på att lyfta svenskt mode, och det gör de båda gärna när chansen ges.

Lars Wallin är ingen nybörjare när det kommer till att klä kungafamiljen. Faktum är att han gjorde sin debut år 2000 med kronprinsessan Victorias Nobelklänning, ett minst sagt anrikt uppdrag. Sedan dess kan han titulera sig en av dem som skapat absolut flest Nobelklänningar till henne genom åren.

Annons
Kronprinsessan Victoria på Nobel 2000 i en rosa klänning
Lars Wallins debutklänning för kronprinsessan på Nobel gjorde succé!

Prinsessan Sofias koppling till Meghan Markle

Men det var en annan kunglighet som brittiska Daily Express direkt drog paralleller till när bilderna på prinsessan Sofia nådde internet – Meghan Markle!

Det visar sig nämligen att de delar mer än att bara vara ingifta i kungahuset, de har även samma smak. När Meghan Markle 2019 dök upp på premiären av Cirque du Soleis "TOTEM" år 2019 bar hon en nästintill identisk klänning, och visst var även prins Harry klädd väldigt likt sin svenska motsvarighet.

Prins Harry och Meghan Markle i blå klädsel, och prinsessan Sofia i en liknande klänning och prins Carl Philip
En kunglig favorit – marinblå långklänning!

Vilket kul sammanträffande – som inte sker allt för ofta!

Annons

Foto: TT

Annons