Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victoria och Madeleines beslut – därför har de inte setts ihop på 169 dagar

30 dec, 2022, 15:30 

Prinsess-systrarna har inte fångats på bild tillsammans på månader. Det här är anledningen bakom allt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

De växte upp tillsammans och lekte skola i slottets stora salar. Kronprinsessan Victoria var den stränga läraren, och prinsessan Madeleine fick lydigt sitta som elev. Men idag kunde inte deras liv se mer annorlunda ut.

Exklusiva bilder på madeleine och familjen från Florida!Brand logo
Exklusiva bilder på madeleine och familjen från Florida!

800 mil isär och med vitt skilda liv – ja, deras relation har onekligen förändrats sedan tiden innan familj och kungliga plikter tog allt större plats. Det här är varför vi inte har sett dem på bild tillsammans – på 169 dagar.

Senaste bilden på kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Det var på kronprinsessan Victorias 45-års dag vi senast såg systrarna på bild tillsammans. Förutom på den storslagna Victoriakonserten njöt både Victoria och Madeleine av skönsång de varma sommarkvällarna under Solliden Sessions.

Annons

Men det var faktiskt senaste gången de fångades på bild. Det hela handlar inte om någon kylig fejd eller kungligt drama – utan visst är det avståndet som spökar. Och ett schema som inte tycks vilja klaffa, till råga på allt.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Öland
Här är den – en av de sista bilderna på Victoria och Madeleine.

Vi spolar tillbaka tiden, och går igenom besluten som lett till att fotoarkiven ekat tomma. Trots att Madeleine och familjen befann sig på Öland en stor del av sommaren, blev det inga fler bilder på syskonen.

Förmodligen för hon trivs av att kunna njuta av den svenska sommaren privat, och helst håller sig undan nyfikna fotografer. Detsamma gäller ju också maken Chris O'Neill.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria schemakrock

Sedan smög sig hösten på. I alla fall hemma i Sverige, och Madeleine återgick till vardagen hemma i Pinecrest i Florida. Där lever de ju ett liv precis som vem som helst, långpromenader med hundarna Oreo och Teddy, och barnen ägnar sig åt sina fritidsaktiviteter.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är ute och går med sin hund och barnen Adrienne, Leonore och NIcolas i Florida
Det är nog inte många förbipasserande som vet att det var ett gäng prinsessor (och en prins) de precis passerade.

Hemma i Sverige var det andra visor för systern Victoria, som i vanlig ordning ägnade sig åt kungligt jobb. Samma månad, i september, invigde hon bland annat Ölandsbron.

Annons

Men sedan kom vändningen! Victoria, Daniel, och barnen åkte på höstlovsresa till Brasilien, och det kom fram att även prinsessan Madeleine gjort sig redo för avfärd. Tillsammans med drottning Silvia stod jobb med Childhood på agendan, och allting såg ut att falla ut perfekt för en återförening mellan syskonen. Men så blev det inte – de gick om varandra helt.

Hovets besked: Därför saknades prinsessan Madeleine

Ingen träff i Brasilien heller alltså, och månaderna gick. Men det fanns ju en kunglig höjdpunkt på schemat, ett tillfälle då många längtade efter att få se Madeleine i galaklädsel – och syskonträffen fångad på bild.

Det var såklart Nobelfesten som stundade, en tillställning som Madeleine medverkat på flera gången innan coronapandemin slog till. Men beskedet från hovet var snopet: Madeleine avstår.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, samt prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till kungens middag på Slottet dagen efter Nobelbanketten
Dagen efter Nobelbanketten bjöd kungen in till middag på Slottet, och även där var tomrummet efter Madeleine stort.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

Madeleine lyste med sin frånvaro när resten av familjen åt Nobelmiddag i Stadshuset alltså – och inget tillfälle för systrarna att skvallra ikapp om allt de missat.

Kungafamiljen splittrade över jul

Nu är vi tillbaka i nutid, och prinsessan Madeleine befinner sig just nu med barnen i Sverige. Dagarna spenderas i den topprenoverade lägenheten mitt på Östermalm, och julen är precis förbi.

Drottning Silvia avslöjade för tyska Bild att julen däremot spenderades på olika håll för kungafamiljen. Madeleine och familjen umgicks med kungaparet på Drottningholm, och Victoria och Carl Philip med sina respektive svärföräldrar.

Dagen innan julafton, på drottningens födelsedag, var det däremot dags för traditionsenlig fest på slottet. Både Victoria och Madeleine medverkade och fick sig äntligen ett kärt återseende, men festen var privat och inga bilder på dem tillsammans fick vi se.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria
Madeleine och Victorias fina syskonband består såklart – trots avståndet.

Ja, man kan lugnt säga att Victoria och Madeleines hektiska scheman gör att det blir svårt att få ihop en träff. Men sedan så syns de ju såklart mer än vad vi vet – och långt bort ifrån kamerorna.

Foto: TT

Annons