Polislarm hos brittiska kungafamiljen – kvinna gripen i prins Andrews hall

Brittiska kungafamiljen Drottning Elizabeth Prins Andrew Prins Charles

En 44-årig kvinna har gripits hemma hos drottning Elizabeths son prins Andrew. Det bekräftar den brittiska polisen.
5 saker som drottning Elizabeth hatar!
Slå på ljud

Det var i måndags förmiddag, två dagar efter prins Philips begravning, som larmet gick hemma hos drottning Elizabeths näst äldste son prins Andrew.

En okänd kvinna stod plötsligt i hans hall på Royal Lodge, det stora vita residens ett par kilometer från Windsor Castle, som han sedan 17 år delar med sin ex-fru Sarah, mer känd som Fergie.

Prins Andrew ska ha varit hemma när intrånget skedde, men det är oklart om han blev vittne till vad som hände.

LÄS MER: Stalkern som tog sig in i drottning Elizabeths sovrum

Royal Lodge Windsor Prins Andrew Fergie Hem Bostad

Platsen för brottet: Prins Andrews hem Royal Lodge.

Det visade sig vara en psykiskt sjuk 44-åring med spanskt medborgarskap och sjuklig fixering vid prins Andrew som hade tagit sig förbi avspärrningen och stalkat sig ändå in i hans privata hem. Detta enbart genom att självsäkert hävda för säkerhetsvakterna vid avspärrningen att hon och prins Andrew var goda vänner och att de hade en lunchdejt.

Kvinnans eleganta yttre ska också ha hjälpt till skriver The Sun: Välsminkad, gula byxor, aprikosfärgad jacka och uppsatt hår.

Det privata säkerhetsföretaget som sköter prins Andrew säkerhet – och som drottning Elizabeth bekostar privat – släppte igenom den 44-åriga kvinnan utan att be om id-handlingar och utan att kontakta någon i hushållet. De betalade till och med taxin som hon anlänt i innan de artigt visade henne vägen till prins Andrews bostad.

– Vakterna svalde kvinnans story helt, säger uppgiftslämnaren till The Sun.

Stalkern tog sig in – prins Andrew och Fergie skakade

Prins Andrew Sarah Ferguson Fergie Hertiginnan av York

Intrång hemma hos Fergie och Andrew, ett okonventionellt sambopar som skilde sig 1996.

Vad de inte visste var att hon hade kartor över brittiska kungafamiljens hem i handväskan, och ett potentiellt vapen i form av en nyckelring, en katt med vassa klor.

Övervakningskamerorna visade senare att hon hade tillbringat 20 minuter utanför huset innan hon gick in. Hovfunktionären som upptäckte henne frågade chockat vad hon ville och ska ha fått svaret att hon hette Irene Windsor och att hon var förlovad med prins Andrew.

Larmet till polisen gick direkt och hovpersonalen höll kvinnan kvar i hallen, där hon greps av polis och fördes bort i handbojor.

Prins Andrew bredvid drottning Elizabeth vid prins Philips begravning

Prins Andrew bredvid drottning Elizabeth vid prins Philips begravning.

Polisen bekräftar intrånget hemma hos prins Andrew

En talesperson för den brittiska polisen bekräftade senare för The Sun att en 44-åring kvinna gripits hemma hos prins Andrew:

– Thames Valley Police larmades till The Royal Lodge i Windsor Great Park på måndagsmorgonen efter uppgifter om en kvinnlig inkräktare.

Intrånget hos prins Andrew väcker också onda minnen för drottning Elizabeth. 1982 vaknade hon av att det satt en vilt främmande blodig man på hennes säng. En av brittiska kungahusets allra största säkerhetsskandaler.

Drottning Elizabeth Prins Philip Prins Andrew Sarah Ferguson Fergie Prinsessan Beatrice

Hur väl skyddad är den brittiska kungafamiljen? Nu har en stalker lyckats ta sig igenom avspärrningarna igen, och den här gången är det prins Andrew som är drabbad.

LÄS MER: Drottning Máxima kunde inte skydda dottern från stalkern

LÄS MER: Kungafamiljens skandaltiara – därför får vi aldrig se den på kronprinsessan Victoria

LÄS MER: Chock-intervjun med kung Willem-Alexander

Foto: TT.