Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Populära programledarens stenhårda skämt om Kate: "Hon kanske är död"

14 mar, 2024, 15:00 
Louise Wibergh Lenti
Komikern och programledaren John Oliver ger hård kritik till det brittiska hovet.
Annons
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Det har varit en skakig start på året för det brittiska kungahuset.

Kung Charles fick sitt cancerbesked men var förtegen kring detaljerna kring sjukdomen. Det fick omvärlden att spekulera kring vilken typ av cancer kungen drabbats av och hur allvarlig den var. Charles syntes dock vinka till pressen med ett leende vilket lugnat folket.

Vid samma tidpunkt gick man ut med att prinsessan Kate var inlagd på sjukhus för en omfattande magoperation som skulle kräva flera månaders rehabilitering. Skillnaden här är att man varit ännu mer sparsam med detaljer och Kate har mer eller mindre försvunnit från offentligheten.

Hemlighetsmakeriet kring Kates välmående har skapat en högljudd ekande tystnad som experter, komiker och privatpersoner försökt fylla med tänkbara svar.

Annons

Kates photogate

Vi har fått tre livstecken från Kate. Först sågs hon i en bil tillsammans med sin mamma, sen vid den omtalade morsdagsbilden som visade sig vara fejk och sist nu för några dagar sedan i en bil med prins William. Eftersom det här är det enda omvärlden har att utgå efter har bilderna granskats med lupp.

Det många reagerat på med bilderna där Kate sitter i bilen är att hon verkar vilja gömma sig. Antingen med stora solglasögon eller bortvänt huvud, vilket är en kontrast från den annars vänliga och tillmötesgående Kate som världen vant sig vid.

"Hon känner de där fotograferna utanför Windsor som hon känner sin egen städare – varför vinkade hon inte och log en sekund när bilen drog ut?" skriver Liz Jonnes för Dailymail.

Trots att det till synes är Kate som är i hetluften menar många däremot att kritiken ska riktas mot hovet då hela problematiken börjar och slutar i dålig PR-hantering från deras sida.

John Oliver: "Kate kan vara död"

Någon som tagit kritiken till hovet till en ny nivå är komikern och programledaren John Oliver.

Annons

Under tisdagen besökte han programmet "Watch What Happens Live With Andy Cohen" då John plötsligt får en fråga om vad han har för tankar kring hovets hantering av det man nu kallar "Kate-gate".

– Jag tänkte "Låt oss alla bara ignorera det här, vi har gått vidare" tills photoshop-grejen. Det känns som att de nästan hanterar det på ett imponerande dåligt sätt nu, säger John Oliver.

Han fortsätter sedan sin analys med att kritisera hovets hemlighetsmakeri.

– Det finns en chans att hon dog för 18 månader sedan. Det kan vara en "Weekend at Berine's"-situation, skämtar Oliver.

Oliver hänvisar till den kultförklarade komedifilmen där två anställda vid ett försäkringsbolag försöker övertyga folk om att deras chef Bernie fortfarande lever efter att han mystiskt avlidit.

John Oliver, Weekend at Bernies
John Oliver drar kopplingar mellan hovets hantering av Kate Middleton och filmen "Weekend at Bernies" från 1989.TT

– Jag säger inte att det det är så, försäkrar John Oliver, men jag säger att chansen inte är noll förrän motsatsen är bevisad. Tills vi ser henne sitta där med en kopia av dagens tidning, avslutar han till studions stora skratt.

Foto: TT

Annons