Prins Carl Philip bryter traditionen – nobbar egna initiativet

Prins Carl Philip bryter traditionen – nobbar egna initiativet

Fredrik Sandberg/TT

Prins Carl Philip har en tradition av att dela ut ett eget pris varje år, men den här gången saknades han.

SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!
Slå på ljud

Det har varit en hektisk vecka för kungafamiljen med statsbesök från Spanien där kungaparet självklart var huvudrepresentanter men även Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia drog ett tungt lass.

När det var ett tyskt statsbesök här tidigare under hösten såg det annorlunda ut. Då var prinsessan Sofia hemma med barnen och lilla prins Julian, som bara är drygt ett halvår gammal, men när spanska kungaparet kom besök så var det värt att ordna med det på annat vis.

Prins Carl Philip delar ut pris till Lilly Johansson som vann Prins Carl Philips pris under Sweden International Horse Show i Friends arena 2019.

Jessica Gow/TT

Kanske var det därför som Carl Philip sedan valde att nobba ett av sina återkommande uppdrag sedan många år tillbaka, att dela ut pris vid Sweden International Horse Show, tidigare i Globen och nu i Friends Arena.

Varje år hålls en tävling i prinsens namn över hela landet, där de yngsta tävlingsryttarna tävlar om en av de åtta eftertraktade platserna i startfältet under tävlingarna i Friends arena, där de får rida inför en publik i tusental.

Prins Carl Philip delar vanligtvis ut priset själv

Där brukar Carl Philip vara på plats och dela ut priset till vinnaren. Några riktigt framgångsrika ryttare har vunnit det genom åren, dels landslagsryttarna Emma Emanuelsson och Angelica Augustsson, men kanske mest noterbart, ryttardrottningen själv, Malin Baryard-Johnsson.

I SVT:s sändning spekulerade de om prinsen skulle dyka upp och dela ut priset till vinnaren det här året eller inte.

– Jag vet faktiskt inte om prinsen är på plats idag, han brukar alltid vara det, men det får bli en överraskning, säger kommentatorn AnnaMaria Fredholm i SVT:s sändning.

Angelica Augustsson, numera mästerskapsryttare för Sverige, vann ponnyhopptävlingen Prins Carl Philips Pris på Stockholm Horse Show i Globen 2002. Prisutdelaren var prins Carl Philip själv.

JONAS EKSTRÖMER

Men prisutdelningen gick av stapeln och prinsen syntes inte till. Istället var det en representant från Hovstallet som var på plats och delade ut priset till vinnaren, 12-åriga Mathilda Hansson på ponnyn Unsphinx D'hurl 'Vent.

LÄS MER: Prinsessan Sofias kompisar som försvann – fick plötsligt ingen inbjudan till slottet

LÄS MER: Victorias och Daniels lyxköp – unika detaljen för hundratusentals kronor