Prins Carl Philip går emot kungen: "Dötråkigt – händer ingenting"

Kungen och prins Carl Philip

Prins Carl Philip och kungen tycker väldigt olika i en fråga som ligger prinsen nära hjärtat.

Kungen och prins Carl Philip har såklart meningsskiljaktigheter som alla fäder och söner. Men det finns en fråga där de verkar tycka skrämmande olika.

Både kungen och hans son har åkt Vasaloppet. Med lite olika framgångar, ska sägas.

Kung Carl Gustaf åkte själv Vasaloppet 1977, vilket slutade i en 5 708:e plats med tiden 8:12:41. Det är en hygglig insats, men här står kungen sig slätt i jämförelse med prinsen. När Carl Philip vågade sig ut i spåren 2004 åkte han in på den utmärkta tiden 6.21.52.

Prins Carl Philip går emot pappa kungen

Kungen och prins Carl Philip

Kungen och prins Carl Philip må vara far och son – men i frågan om Vasaloppet är de helt oense.

Men det är inte bara i prestationerna som far och son skiljer sig åt. Själva loppet verkar också väcka väldigt olika känslor hos dem.

2012 fick Carl Philip inviga Vasaloppet med ett tal. I talet framgick det att vår prins har väldigt höga tankar om tävlingen och dess självklara plats i den svenska folksjälen.

– Vasaloppet är ett av Sveriges största årliga återkommande idrottsevenemang. Det är en tävling som lockar människor i alla åldrar från ett 40-tal länder och från hela världen. Det är en verklig folkfest, sa Carl Philip.

– Vasaloppet är en tävling som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid försökt följa Vasaloppet på tv och detta började redan när jag var liten, då hela familjen satt bänkade framför tv:n. Även i vuxen ålder känns det som en självklarhet för mig att titta på Vasaloppet.

"Det är det tråkigaste som finns"

Kungen är inte lika översvallande när Vasaloppet kommer på tal. För några år sedan ställde han till med något av ett rabalder när han satt i SVT:s sändning och totalsågade tävlingen.

– Egentligen är det ju dötråkigt. Vasaloppet är ju det tråkigaste som finns egentligen, sa kungen då.

– Det händer ingenting. De bara åker och åker och åker, sen de sista kilometerna börjar de gasa på lite grann.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv