Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip offer för nedrig bluff: "Högst brottsligt"

11 feb, 2021, 09:00 
Prins Carl Philip
Prins Carl Philip blev utnyttjad i en nedrig bluff. Nu har tiotusentals kronor blivit stulna.
Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

Prins Carl Philip och de andra kungligheterna löper ständigt risken att falla offer för bluffmakarna. Det är något som tyvärr kommer med att vara offentlig – och i denna digitala ålder är möjligheterna till lurendrejerierna i princip oändliga.

Prins Carl Philip utnyttjad av fejk

Prins Carl Philip
En bluffmakare har utnyttjat prins Carl Philip.

Nu rapporterar sajten Royal Central att en sådan bluffmakare har utgett sig för att vara Carl Philip på meddelandetjänsten WhatsApp. Bedragaren i fråga ska ha lurat en annan person på pengar genom att använda ett fejkat pass. Enligt Royal Central ska personen ha blivit bestulen på tiotusentals kronor.

"Bedragaren har vägrat betala tillbaka pengarna och har blockat offret. Royal Central har meddelat det svenska hovet som undersöker saken", skriver sajten.

Annons

Det här är tyvärr inte första gången Carl Philip används i ett så nedrigt syfte. I februari i fjol skickade hovet ut följande pressmeddelande.

"En webbplats som utger sig för att representera Prins Carl Philip skickar ut inbjudningar till påstådda evenemang samt ber mottagare att donera pengar till en stiftelse i Prins Carl Philips namn. Kommunikationen sker på engelska. Kungl. Hovstaterna vill på detta vis varna för avsändaren och understryka att denna är falsk och ej representerar Prinsen eller Prinsparets stiftelse", skrev hovet då.

"Det är högst brottsligt"

Hovets informationschef Margareta Thorgren var snabbt på fallet och såg till att polisen kopplades in.

– Tyvärr när det gäller fejksajter av olika dess slag så är det någonting som förekommer då och då. Det viktiga är att vi har kontroll över det och att vi agerar, sa hon till Expressen.

– Precis som övriga kungafamiljen tycker prinsen att det är viktigt att vi agerar, säger hon.

– Vi har uppmärksammat, agerat och det är polisanmält därefter är det andra som ser till så den här fejksajten försvinner. Det här är högst brottsligt.

Annons