Prins Charles beslut om Archie väcker starka reaktioner – utesluter Meghan

Prins Charles får kritik för att han valt att uppmärksamma Archie på hans födelsedag.

Prins Harry och Meghans son Archie har fyllt 2 år och hans födelsedag uppmärksammades av flera i den brittiska kungafamiljen.

Både drottning Elizabeth och Kate och William uppmärksammade födelsedagen på sina Instagramkonton, och prince Charles följde i deras fotspår och gjorde samma sak från hans och Camillas konto.

Prins Charles kritiseras

Det var ett beslut som skapat en hel del starka reaktioner i den framtida kungens kommentarsfält. De ifrågasätter varför han lägger ut en bild med grattishälsning till just Archie, när han inte gjorde det med sina andra barnbarn, prinsessan Charlotte och prins Louis, som båda nyligen fyllt år.

– Okej han är ditt barnbarn, men det är Charlotte och Louis också. Du skulle ha lagt upp om dem, skriver en besviken följare på Instagram.

– Inget inlägg för den fjärde och femte i tronföljden, frågar en annan, som syftar på prinsessan Charlotte och prins Louis.

– Wow, besviken över att det inte finns nåt inlägg om Charlotte och Louis sista tiden, skriver en tredje.

Dessutom klagar följarna på att han valde en bild där inte Meghan syns, och menar att det var ett medvetet val.

Bilden Charles lade upp är från när prins Archie döptes, en ceremoni som gick av stapeln för nästan två år sedan, när Archie bara var ett par månader gammal.

LÄS MER: Prins Harry om varför han svek drottning Elizabeth

LÄS MER: Meghans samtal med drottning Elizabeth om prins Philip

LÄS MER: Prins Harry om hemmaisoleringen med Archie