Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles indragen i hemska skandalen – tvingas betala över 90 miljoner kronor

07 mar, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Prins Charles har hamnat mitt i krisen.

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan CamillaBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Prins Andrew har under en längre period varit i blåsväder efter skandalen med Jeffrey Epstein-affären – den avlidne miljardären som anklagats för flera fall av sexuella övergrepp mot unga kvinnor.

Epstein och Andrew var goda vänner – vilket sett illa ut för prinsens del. För en tid sedan trädde en kvinna vid namn Virginia Giuffre fram och stämde Andrew i ett civilmål för sexuellt utnyttjande när hon var 17 år.

Andrew har förnekat anklagelserna och fallet skulle upp i rätten. Men nyligen kom nyheten att han gått med på förlikning. Enligt domstolshandlingar ska det röra sig om en finansiell uppgörelse.

Men nu verkar det som att prinsen inte har möjlighet att betala en så pass stor summa på egen hand. Därför tvingas hans storebror prins Charles nu bidra med närmare 100 miljoner.

Annons

Kungahusets nota på 160 miljoner efter skandalen

Enligt Daily Mail ska prins Charles låna ut 7 miljoner pund, vilket motsvarar 91 606 200 miljoner kronor, och dessa pengar kommer direkt från egen ficka, det vill säga – inte från skattebetalarna.

Den summa som Andrew ska betala Virginia och även donera till hennes välgörenhetsorganisation för sexuella brottsoffer ska uppgå till drygt 160 miljoner kronor, och detta ska ske inom tio dagar.

Prinsens skuld till familjen – tvingas sälja lyxhuset

Brittiska The Sun rapporterar att det kommer tas pengar från "lite här och där". Även drottning Elizabeth kommer hjälpa sin son med en okänd summa. Andrew väntas sedan betala tillbaka när han sålt sitt lyxiga fjällhus i Verbier, Schweiz.

– Så fort pengarna från huset finns inne på hans bankkonto kommer han betala tillbaka till sin bror och andra som lånat ut pengar, men betalningen till Virginia måste vara inne i tid, säger en källa till tidningen.

Foto: TT

Annons