Prins Charles nära döden: Blev påkörd av en buss

prins Charles

Charles tycks ha nio liv. Inte bara har han överlevt en lavin 1988 och en flygkrasch 1994, prinsen ska också lurat döden på 60-talet, då som en ung student.
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla
Slå på ljud

Prins Charles har haft ett händelserikt liv. Från att skriva barnböcker till att utbilda sig till helikopterpilot – prinsen har gjort allt!

Och tydligen kan 72-åringen också lägga till "blivit påkörd av en buss" på listan. Det berättar han själv i en anekdot som tycks flugit oss alla under radarn.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Prins Charles historia chockar personalen

När Fitzwilliams museum i Cambridge firade sin tvåhundraårsdag 2016 passade Charles på att dela med sig av den dramatiska upplevelsen, på ett rätt odramatiskt vis.

Ja, inför den tjusiga folkmassan sa prinsen lite i förbifarten att han blivit påkörd av en buss för drygt 50 år sedan.

"Ungefär som när jag överlevde att bli påkörd av en buss när jag cyklade precis här utanför. Jag vet inte. Men det var en väldigt speciell upplevelse", sa han mer exakt.

Prinsen lämnade det så, och hans personal lade till att det var första gången de hörde om incidenten, enligt Royal Central.

Mellan 1976 och 1970 studerade prins Charles antropologi och arkeologi på Trinity College i Cambridge innan han bytte till en historia-kurs.

LÄS MER: Prins William vill veta sanningen om Diana

Prins Charles har varit med om flera olyckor

Som sagt är bussolyckan inte enda gången som Charles undkommit döden.

1988 var prinsen på skidsemester i Schweiz med bland andra dåvarande frun prinsessan Diana och Sarah Ferguson, som då var gift med prins Andrew.

Plötsligt bröt en lavin ut, något som resulterade i att Charles vän Hugh Lindsay tragiskt gick bort.

Prins Charles anländer till vännen Hugh Lindsays begravning 1988.

Sex år senare, 1994, var Charles involverad i en flygolycka.

Det var han själv som flög planet och när det var dags för landning gled han förbi landningsbanan. På bilder kan man se hur planets nos grävts ner i marken.

Foto: TT