Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Daniel och Mette-Marits hemliga relation – ingen annan kan förstå

20 jul, 2023, 20:41 
Felicia Plåt
Mette-Marit, Daniel och Victoria
Kronprinsparen hänger mycket med varandra. Foto: tt

Det är inte alltid lätt att gifta sig med en prins eller prinsessa.

Annons

Victoria och Daniel har en nära och fin relation till det norska kronprinsparet, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. De ses under olika kungliga sammanhang och brukar ofta hälsa på varandra under olika stadsbesök.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Kronprinsparets härliga relation

Paren brukar ha väldigt roligt tillsammans och de har en väldigt förståelse för varandras liv då de båda är kronprinspar. Victoria ska en dag blir drottning och Haakon ska en dag bli kung.

Men det många inte tänker på är att kronprinsessan Mette-Marit och prins Daniel har en väldigt speciell relation.

Det är många som drömmer om att hitta sig prins eller prinsessa, vilket Mette-Marit och Daniel gjorde bokstavligt talat. Det låter väldigt flådigt att bli tillsammans med en kunglighet men det kräver mer än vad man tror, speciellt om man "enbart" är en av folket.

Annons

Haakon och Mette-Marits kamp

Idag fyller kronprins Haakon år vilket har uppmärksammats i flera tidningar. Norska Se och Hör har pratat med flera kungliga experter om Haakons framtid som kung. Bland annat pratade de med Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall.

kronprinsparen
Norska och svenska kronprinsparen har en väldigt bra relation.

I tidningen berättar han om Haakons kamp om att få gifta sig med Mette-Marit, vilket inte var riktigt accepterat från början, vilket även Daniel och Victoria fick gå igenom.

– Jag minns att det var stort i Sverige också. Vi hade trots allt också en egen kamp med kronprinsessan Victoria som ville gifta sig med Daniel. Vi förstod precis vad Haakon gick igenom, säger han till Norska Se och Hör.

– Vi får inte glömma att Mette-Marit och Daniel har lite samma bakgrund. De är en av personerna. Ingen av dem kom in i kungahuset från en finare eller kunglig familj. Det sågs som helt fel, men det visar sig att de har stärkt monarkin på sin partners sida, fortsätter han.

Mette-Marit och Daniels relation

Mette-Marit och Daniel har kunnat prata med varandra och de kan verkligen förstå varandra på ett sätt som många andra inte kan. Eftersom de varit med om samma situation.

Det är inte alltid så lätt att hitta sin prins eller prinsessa, men som tur är så övervann kärleken allt för både Victoria och Daniel och Haakon och Mette-Marit.

Annons