Prins Daniel orolig för mamma Ewa Westling – efter den obehagliga nyheten

Prins Daniel orolig för mamma Ewa Westling – efter den obehagliga nyheten

Prins Daniel har fått en oroväckande nyhet. Den gäller platsen där hans föräldrar bor och verkar.
Här avslöjar Daniel sitt stora misstag – hör prinsens egna ord!
Slå på ljud

SPrins Daniel följer självfallet rapporteringen kring covid-19 och dess spridning precis som alla oss andra. Och vissa specifika uppdateringar har nog väckt en extra stark oroskänsla hos prinsen.

I maj rapporterade tidningen Arbetarbladet att Ockelbo kommun hade flest dödsfall relaterade till covid-19 sett till invånarantal i hela Gävleborgs län. Vi vet alla varför detta är relevant för Daniel. Det är ju i just Ockelbo som hans älskade föräldrar Ewa och Olle Westling bor, i en villa på Smältvägen.

Oro för Ewa Westling – covid-19 sprids i Gävleborg

I dagarna har vi alla nåtts av bekymrande rapporter om smittoutvecklingen runtom i landet. Landets länsstyrelser har lämnat in rapporter om smittoläget i de olika länen – och det är inte rolig läsning. Faktum är att smittan ökar i 17 av landets 21 län.

I Gävleborg har både andelen misstänkt smittade och andelen positiva prov ökat. Det innebär att utvecklingen går åt helt fel håll för Ewa Westling och de andra boende.

Region Gävleborg står dock inte handfallna. De har vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen i länet.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och provtar insjuknade personer från områden drabbade av coronavirus för att undvika smittspridning i samhället, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare, i ett uttalande.

– Vi har tillräcklig tillgång på utrustning och förbereder om ett ökat behov av utrustning skulle uppstå.

– Det är mer än bekymmersamt eftersom trenden sakta börjar gå uppåt igen. Och från att främst ha handlat om unga vuxna börjar de gå uppåt i åldrarna nu, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme till SVT.

LÄS OCKSÅ: Kungens första möte med sin "nya" syster

Prins Daniel blev sjuk – tvingades ställa in

Daniel har själv nyligen blivit sjuk – men tack och lov inte i covid-19.

Det var när det viktiga och sedan länge planerade Länsbesöket i Västmanland inleddes i dag som det stod klart att något hade hänt. Kronprinsessan Victoria anlände ensam – och anledningen är att prins Daniel har blivit sjuk:

– Prinsen har en lättare förkylning och avstår därför dagens besök. Med anledning av sina förkylningssymtom har Prinsen testats för covid-19. Resultatet var dock negativt, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

LÄS OCKSÅ: Anders Tegnells hårda ord riktade till kungen