Prins Daniels hemliga födelsedagsfirande – kungen i festkommittén! Hovets kommentar

16 sep, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Stort grattis till prinsen!

Annons
Prins Daniels ånger med mamma Ewa
Prins Daniels ånger med mamma Ewa

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har haft en framgångsrik och otroligt kärleksfull resa sedan de lärde känna varandra för drygt 20 år sedan. Victoria besökte gymmet "Master training" med en kompis efter att ha blivit tipsa om lyxtränignsanläggningen av prinsessan Madeleine.

Där arbetade prins Daniel som också ägde gymmet. Prins Daniel kom att bli Victorias personliga tränare. De påbörjade en vänskapsrelation som sen ledde till kärlek, och i dag är lyckligt gifta och har två barn tillsammans, Prinsessan Estelle föddes 2012 och hennes lillebror prins Oscar föddes 2016.

Under torsdagen fyllde prinsen hela 49 år och sociala medier-plattformen Instagram lade kungahuset en nytagen bild på prinsen med grattis-hälsning. I kommentarsfältet passade många på att gratta Daniel på stora dagen.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

”I dag fyller H.K.H. Prins Daniel 49 år!”, stod att läsa på Instagram.

Prins Daniels hemliga firande – hovet kommenterar: "Kommer uppmärksammas"

Men annars blev det inte så stort firande, något som hovet bekräftade för Expressen.

– Han firas av de närmsta och familjen, i övrigt är det ett privat firande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren samtidigt som hon inte ville avslöja alltför mycket om hur dagen var:

– Det är ett privat firande med de traditionella ingredienserna.

En familjemedlem som saknades var prins Carl Philip. Han var nämligen på Annexet för att medverka som jury i ”Årets Kock” 2022.

Istället planerar man för ett storartad firande nästa år. För då fyller prins Daniel jämt, 50 år! Födelsedagen sammanfaller också med 50-årsdagen för svärfar kungens trontillträde. Det var 1973.

Enligt hovet kommer det uppmärksammas stort – efter såklart godkännande från kung Carl Gustaf.

Annons

– Det blir väldigt speciellt nästa år. 15 september 2023 firar kungen 50 år på tronen och det är prins Daniels 50-årsdag, säger Margareta Thorgren.

Annons