Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels ord sprider sig till utlandet – här svarar han på det känsliga ryktet

30 aug, 2023, 13:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoria och Daniel
Daniel fyller 50 år den 15 september. Foto: TT

Prins Daniel svarade på känsliga frågor under intervju med Carina Bergfeldt.

Annons

Den 15 september firar kung Carl Gustaf 50 år på tronen. En dag som kommer frias med pompa och ståt. Däremot är det en annan 50 årsdag som hamnar lite i skymundan för kungens alla år på tronen. Nämligen prins Daniel som fyller 50 år samma dag.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Victoria och Daniels kärlekssaga

Men för att uppmärksamma Daniels födelsedag har han blivit intervjuad av journalisten och programledaren Carina Bergfeldt. En intervju som Carina länge har drömt om.

Det blev en timmes lång intervju där Daniel svarade på en rad olika frågor, bland annat om hans uppväxt i Ockelbo, tankarna om att bli prins och kärleken till sin hustru kronprinsessan Victoria.

Paret träffades 2001 då Daniel var Victorias personliga tränare, det sa klick direkt och under 2002 blev deras förhållande offentligt. Det sägs att det tog lite tid för Daniel att bli accepterad av kungen och drottningen och därför dröjde det tills Daniel fick följa med på kungliga sammankomster. Men under 2009 förlovade dem sig och ett år senare sa de "ja" till varandra i Slottskyrkan i Stockholm.

Annons

Idag har paret två barn tillsammans, Estelle och Oscar, och de har varit oskiljaktiga sedan första ögonblick, eller?

Prins Daniel sätter ner foten en gång för alla

Under 2021 och 2022 började ett rykte om att en skilsmässa skulle vara på tal för Victoria och Daniel. Det var många som blev förvånade och ryktena fortsatte att florera runt om i Sverige och världen. Men efter en tid gick hovet ut och dementerade ryktet om skilsmässan.

Under intervjun med Carina Bergfeldt ställer hon den lite känsliga frågan om skilsmässan till prinsen, trots att han vrider och vänder på sig när han får frågan sätter han stopp för ryktena en gång för alla.

– Vi har ju sagt att vi inte ska kommentera det där mer utan att vi stängde den där dörren. Det där var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser. Många vänner från hela Sverige och även utomlands hörde av sig och det nådde nån slags nivå så vi kände att det här kan vi inte acceptera, säger prins Daniel i intervjun och fortsätter:

– Jag tror inte det finns nån vettig människa som tror på det där ryktet längre.

Nu har prinsens svar på tal spridit tig till utlandet. Precis som prinsen förklarar så var det även utländska vänner och medier som började skriva om skilsmässoryktet. Därför blev nog många glada när Daniel sa sanningens ord om ryktet och dementerade det för sista gången. Det är nämligen den australienska tidningen "Honey" som har rapporterat om Daniels ord.

Annons