Prins Daniels pinsamma miss i bilden: "Vågade ingen påpeka?"

Prins Daniel

Prins Daniel stod för en pinsam miss på den senaste bilden.
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!
Slå på ljud

Prins Daniel är en man med sinne för detaljer. Vissa skulle till och med beskriva honom som något av perfektionist.

Och i sitt senaste tal var varje stavelse noga förberedd.

"I dag var Prins Daniel huvudtalare när FramFör, ett samverkanskoncept mellan lokala företag och studenter i Gästrikland, firade 20 år. Bakom konceptet står Högskolan i Gävle, kommuner i Gästrikland och näringslivsorganisationer som tillsammans skapar möten mellan studenter och företag. Det har bland annat bidragit till forskning och kunskap om vad som gör företag framgångsrika. För att fira 20-årsjubileet bjöd FramFör in till ett seminarium om samverkan mellan företag, kommuner och akademi", kunde vi läsa i beskrivningen när kungahuset la upp ett klipp av talet.

Prins Daniel stod för pinsam miss i bilden

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Men alla var inte hundraprocentigt nöjda med klippet. I kommentarsfältet gjorde en skarpsynt följare en observation.

"Är han så skräckinjagande att ingen vågade påpeka att slipsen var helt sned?", skrev användaren.

"Daniel är alltid oklanderligt klädd"

Slipsen är mycket riktigt sned. Men Johanna Lejon, Svensk Dams modeexpert, tycker att vi ska vara förlåtande gentemot den gode prinsen.

– Prins Daniel har ju, under åren, blivit väldigt synonym med just kostymen. Han bar den till och med på presskonferensen efter att dottern Estelle fötts, timmar efter han lämnat sin nya lilla dotter och hustrun Victoria i BB-rummet. Klädvalet fick många att undra om han haft kostymen på sig hela tiden – också under förlossningen! Jag tycker att Daniel alltid är oklanderligt klädd, och han är det tack vare kostymen. För kostymerna som prinsen bär ÄR verkligen helrätt. Men ibland kan de ge ett lite väl perfekt intryck – OM man nu ska anmärka på något. Därför är det oerhört välkommet att se att till och med Daniel är lite operfekt ibland, lite sned och vind sådär – som vi alla kan vara.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag