Prins död i Danmark – chockerande nyheter

Prins Charles Emmanuel av Bourbon-Parma

En prins har dött i Danmark. Nyheten kommer direkt från hans bror.

Kungasläkten Bourbon-Parma har drabbats hårt av dödsfall bara det senaste året. I mars 2020 avled prinsessan Maria Teresa av Bourbon-Parma i sviterna av covid-19.

Hennes kusin, prinsessan Diana av Bourbon-Parma, föll i maj också offer för det förhatliga viruset.

Prins död i Danmark – stor tragedi

Charles Emmanuel av Bourbon-Parma

Det var Charles Emmanuel, till vänster i bild, som kom med den tragiska nyheten om sin bror.

Nu har ännu en tragedi drabbat den anrika släkten. Prins Eric av Bourbon-Parma har avlidit vid 67 års ålder, rapporterar sajten Eurohistory Journal.

Nyheten kommer direkt från hans bror, prins Charles Emmanuel av Bourbon Parma. Han ska ha berättat detta för allmänheten i samband med en ceremoni som högtidlighöll kung Ludvig XVI. Det har ännu inte rapporterats något om dödsorsaken.

Eric ska ha avlidit i Danmark, där han också var född. Han var också släkt med den danska prinsessan Margaret, som var hans gammelfarmor.

Prins Eric gifte sig med sin kusin, baronessan Lydia av Holstein-Ledreborg år 1980. Paret fick fem barn: prinsessan Antoinette, prinsessan Marie Gabrielle, prinsessan Alexia, prins Michel och prins Henri.

Detta är släkten Bourbon-Parma

Bourbon-Parma är ett led i huset Bourbon, den kungaätt som regerar i Spanien. De är avlägsna släktingar till kung Felipe.

När Maria Teresa avled skrev hennes brorson Carlos ett långt och fint avskedsinlägg.

“Hennes död är en stor förlust och vi är djupt bedrövade. Prinsessan Maria Teresa var en förkämpe för demokrati, social rättvisa och frihet i Spanien. I sitt livs mission stöttade hon både sin pappa och sin bror och vår pappa, prins Carlos Hugo. Vi beundrade vår faster för hennes bildning och starka vilja, för att hon alltid brydde sig om folket, freden och tillståndet i världen. Vi kommer framför allt att sakna hennes engagemang, stöd och kärlek. Vi värdesätter alla fantastiska minnen med henne och våra barn. Maria Teresa dog i frid. Vi önskar vår älskade faster evig frid”, skrev prins Carlos.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag

LÄS MER: Bakom kulisserna – så firar kungafamiljen jul