Prins Ernst August dömd till fängelse – slog till en polis

Prins Ernst August

VILLARD/NIVIERE/SIPA / TT

Prinsen döms till fängelse efter en megaskandal där han ska ha slagit till en polis.

Slå på ljud

Prins Ernst August av Hannover är inte bara färgstark och karismatisk – han är också något slags skandalmagnet.

Den 23 januari 1999 gifte han sig med prinsessan Caroline av Monaco, som är äldsta dotter till furst Rainier III av Monaco och Grace Kelly. Tillsammans har de en dotter, Alexandra.

De lever inte ihop, men eftersom de fortfarande är gifta, så får Caroline leva med att sammankopplas med Ernst. Och nu har prinsen precis fullbordat sin kanske största skandal hittills.

Prins Ernst August dömd till fängelse

Prins Ernst August

Prins Ernst med Monacos kungafamilj.

VILLARD/NIVIERE/SIPA / TT

Ernst har dömts till tio månaders fängelse efter en sammandrabbning med österrikisk polis i juli. Det är en villkorlig dom, vilket innebär att han inte behöver avtjäna den inspärrad.

Händelseförloppet i juli var minst sagt bisarrt. Ernst ringde själv polisen när han befann sig i sin jaktstuga och hävdade att han var utsatt för hot. Men när polisen väl dök upp hotade han konstaplarna med kniv och slog till en av dem i ansiktet.

Han bedömdes vara en fara för sig själv och blev tvångsintagen på en psykiatrisk avdelning. Först hävdade Ernst att han var oskyldig och att det var polisen som stod för våldet.

Men när domen lästes upp i rätten hade han ändrat sig.

– Jag vill be om ursäkt till alla inblandade, jag ångrar det jag gjort och accepterar mitt straff, sa Ernst.

Har också ett bråk med sin son

Parallellt med allt detta är Ernst indragen i en smutsig konflikt med sin son, Ernst junior. Han har krävt tillbaka flera gåvor, däribland det vackra familjeslottet Marienburg.

– Det var inte ett lätt beslut för mig att ta, han är ju trots allt min son. Men för familjens bästa och för att i framtiden kunna bevara familjens egendomar är detta ändå den enda väg jag kan gå, har Ernst senior sagt till den tyska pressen.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen