Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Louis, 4, känslosamma ord efter gammelfarmor Elizabeths död – Kate i tårar

11 sep, 2022, 10:30 

Den lilla prinsens ord berör många.

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Förutom att en hel nation, och värld, sörjer drottning Elizabeths bortgång lämnar hon också en stor och varm familj bakom sig. Flera familjemedlemmar, såsom prins William och sonen kung Charles har berättat om den djupa sorgen efter den omtyckta monarken.

Att en närstående går bort är jobbigt och chockartat för alla, inte minst de allra minsta som kan ha svårt att förstå vad som hänt. Nu berättar prinsessan Kate hur sonen prins Louis reagerade på det dystra beskedet.

Plötsliga återföreningen

När prinsessan Kate, prins William, prins Harry och Meghan Markle plötsligt dök upp tillsammans utanför Windsor slott under gårdagen blev många britter förvånade. Kvartetten, som gått under namnet The fab four, har ju inte synts tillsammans på två år.

Det var när prins Harry och Meghan gjorde sin sorti från kungahuset och flyttade till USA som relationen de kungliga bröderna mellan blev allt svajigare, enligt många. De syntes på deras farfar prins Philips begravning 2021, och många hoppades att sorgen skulle återförena de två.

Annons

Så blev det inte, och det var fortsatt en distans mellan bröderna. Men efter drottning Elizabeth tragiska bortgång verkar relationen ta en vändning. Enligt uppgifter var det William själv som personligen ringde upp Harry och Meghan för att be dem följa med och titta på alla hälsningar och blommor folket lämnat till drottningen vid Windsor.

Känslosamma orden

William och Kates tre barn, George, Charlotte och Louis har haft en fin relation till sin gammelfarmor. Så sent som i somras fick vi se underbara bilder, från drottningens jublileumsvecka, när barnbarnsbarnen gjorde henne sällskap uppe på balkongen på Buckingham Palace.

Denna bild stal showen rejält – när fyraåriga prins Louis verkar aningen överrumplad av britternas jubel.

Drottning Elizabeth, prinsessan Kate, prinsessan Charlotte och prins Louis

Det är självklart en stor sorg att de nu förlorat henne i sina liv. För folket som stod utanför Windsor slott under lördagen berättade Kate om prins Louis oerhört starka kommentar.

"Min lilla Louis är så fin. Han sa till mig att "Mamma, oroa dig inte hon är med gammelfarfar nu" hör man Kate säga i ett klipp på sajten Hello, och Louis pratar såklart om prins Philip som avled i fjol.

En av personerna på plats var 28-åriga Banita Ranow, som fick sig en pratstund med Kate. Kate ska ha berättat att hon blev helt tårfylld när hon skulle berätta för barnen om Elizabeths bortgång, skriver The Sun.

Foto: TT

Annons