Prins Philips nya liv som pensionär – det här gör han om dagarna

Prins Philip har tagit det lugnt den senaste tiden och njuter av livet som pensionär. Hans fru, drottning Elizabeth, har däremot inte dragit ner på takten men unnar maken lite välförtjänt pension.

Den 10 juni fyllde prins Philip 98 år. Om två år blir han 100 år och då får han ett födelsedagstelegram av självaste drottningen – sin egen fru. Det blir minst sagt en lite udda situation. Drottning Elizabeth arbetar mycket och är ofta borta långa perioder från Buckingham Palace. Medan hon är iväg låter hon maken njuta av sin pensionerade tillvaro och göra lite vad han vill.

Prins Philip.

Prins Philip har dragit ner på takten men hans hustru arbetar mer än någonsin.

Syns inte på slottet

Det är inte ofta som prins Philip är på Buckingham Palace. Faktum är att han vistas där allt mindre. Han njuter med andra ord av sin pension medan drottningen reser och visar upp sig offentligt. Det är ju trots allt hon som är den största representanten för det brittiska kungahuset.

De har varit gifta sedan 1947.

Drottning Elizabeth och prins Philip har varit gifta sedan 1947.

Mycket tid för återhämtning

Prins Philip spenderar sin tid på Wood Farms och är därmed inte för långt borta, men tillräckligt långt borta för att kunna slappna av och njuta av något annat än kungliga uppdrag och förpliktelser som kommer med att vara en kunglighet. När Philip är trött på att slappa på Woods Farm i Sandringham Estate så är det till Windsor Castle han då åker. Drottning Elizabeths man pendlar alltså mellan båda slotten, men på senaste tiden har han spenderat allt mer tid i Norfolk.

Nu när han nyligen blev gammelfarfar igen, så kanske han även passar på att hälsa på sina barnbarn och barnbarnsbarn och lille nyfödde Archie. Säkerligen umgås han en hel del med Charles och Camilla och de andra barnen, prins Andrew, prinsessan Anne och prins Edward.

Här på Windsor Castle är den privata delen som prins Philip bor i.

Här på Windsor Castle är den privata delen som prins Philip bor i.

Prins Philip är 98 år.

Prins Philip är 98 år.

Pratar varje dag

93-åriga Drottning Elizabeth och 98-åriga prins Philip må vara ifrån varandra under långa perioder. Oavsett om hon är utomlands eller på Buckingham Palace utan sin make, så pratas de vid på telefon varje dag. De har trots allt varit gifta sedan 1947 och har ett långt gemensamt liv bakom sig. Kanske kan det vara skönt att vara ifrån varandra lite för att sedan träffas när de har tid!

Här är prinsen ute med hästar.

Här är prinsen ute med hästar.

Paret har varit gifta i 72 år.

Paret har varit gifta i 72 år.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: