Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsens bus med dottern Athena, 11 – fångat på bild

03 maj, 2023, 11:30 
AvFelicia Plåt
Prinsfamiljen var på Kattegattcentret för att fira deras 30-årsjubileum. Foto: TT

Prins Joachim busade med sin dotter under gårdagens utflykt.

Annons

Under gårdagen var det en riktigt händelserik dag för den danska prinsfamiljen. Prinsessan Marie och prins Joachim tog nämligen med sig sina två barn grevinnan Athena och greven Henrik på en riktigt spännande utflykt. Där de fick en mängd nya upplevelser och även möta sina rädslor.

6 saker du inte visste om prinsessan Marie av DanmarkBrand logo
6 saker du inte visste om prinsessan Marie av Danmark

Familjen åkte för att hälsa på vid Kattegattcentret i Grenå under deras 30-årsjubileum. Kattegattcentret är ett offentligt akvarium och en välgörenhetsorganisation som grundades 1993 och prinsessan Marie är beskyddare av centret.

Annons

Fick dissekera en bläckfisk

På akvariet mötte prinsfamiljen en mängd soters havsdjur. De hade ett gulligt möte med ett gäng pingviner som de matade med fisk och hela familjen verkade ha det riktigt roligt. Men de mötte även djur som var lite mer skrämmande än pingvinerna, nämligen hajar.

Syskonen Athena och Henrik verkade ha en riktigt rolig dag.

Under dagen fick alla i familjen nämligen chansen att mata hajarna. De fick börja med att dissekera en bläckfisk som fick bli haj-mat, vilket även det kan låta lite läbbigt. Men hela familjen gjorde det tillsammans och Joachim och Marie hjälpte sina barn. Men det var mötet med själva hajarna som grevinnan Athena tyckte var mest nervöst. Men då lättade hennes pappa upp stämningen.

Annons
Prinsessan Marie är beskyddare av akvariet.

Knuffen lättade upp stämningen

När hon var påväg fram till haj-tanken med försiktiga steg fick hon sig en liten lättsam knuff av sin pappa. Vilket gjorde att både Athena och hela familjen fick ett leende på läpparna och började skratta. Sedan var hon beredd att mata hajarna tillsammans med sin bror Henrik och mamma Marie.

Athena
Hertiginnan Athena våga mata hajarna.

Det verkade bli en riktigt äventyrlig dag för hela familjen på Kattegattcentret och prins Joachim var noga med att fota både sin fru och barn under dagen. Det blir nog en dag de aldrig kommer att glömma.

Annons