Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgitta orsakar skandal – pekas ut i utländsk tidning

20 apr, 2021, 13:00 
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta på Avenyn Götaplatsen i Göteborg. Foto: Tommy Holl / TT

Prinsessa Birgitta påstås ha orsakat inte en utan flera skandaler med sin frispråkighet.

Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Prinsessan Birgitta är ett äkta original. Hon brukar betraktas som den mest självständiga av Hagasessorna. Det är hon som är rebellen i skaran – den som struntar i konventionen och lever det liv hon önskar.

Som Birgitta själv uttryckte det i sitt sommarprat.

– Jag har vuxit med mig själv och bildat min egen uppfattning. Jag har inte lyssnat på många människor, måste jag säga. När man blir äldre blir man mer säker på sig själv. Och lyckligare. Man vågar säga vad man tycker och tänker och visar sitt riktiga jag. Jag ångrar inget jag gjort, berättar Birgitta i Sommar i P1.

Prinsessan Birgitta utpekas som "skandalsyster"

Men är man frispråkig får man tyvärr leva med att få etiketter satta på sig. När norska Se og hör gör en stort kartläggning av Hagasessorna pekas Birgitta ut som "skandalsystern".

"De senaste åren är hon mest känd för att inte dyka upp på stora tillställningar, som när hon inte kom till prins Alexanders dop", skriver tidningen.

Annons

"Prinsessan Birgitta blir av flera karaktäriserad som det svenska kungahusets svarta får. Det finns det flera orsaker till."

Prinsessan Birgitta: "Alla är så glada och trevliga"

Men Birgitta trivs med att sticka ut. I en intervju med Expressen har hon förklarat att hon medvetet valt en annan väg än sina systrar och sin bror, kungen.

– Jag talar med alla och det uppskattar folk. Jag träffar så många svenskar här nere och även ungdomar. Jag förstår inte hur de känner igen mig! Och jag pratar med alla och de är så glada och trevliga. Inget är bättre än det. Jag bjuder på mig själv. Därför blir man omtyckt om man ger lite och inte bara sitter där med näsan i vädret och tror att man är fin. Det går inte, sa Birgitta till Expressen.

Annons