Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Birgittas ord – beslutet med kungen och Silvia

08 aug, 2021, 19:33 

Prinsessan Birgitta har alltid gått sin egen väg, men ibland är det skönt att landa lite också.

Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Prinsessan Birgitta är den näst äldsta av kungens kära systrar och erkänt den som under åren har varit mest rebellisk och gått sin egna väg.

Sedan många år tillbaka bor hon i Spanien, men på grund av pandemin var hon under en längre period gäst hos kungen och Silvia på Stenhammars slott.

I en intervju med Expressen under den perioden berättade hon att hon redan hade varit där i en och en halv månad.

Man kanske skulle kunna tro att det kunde vara påfrestande att bo så nära inpå sin lillebror under en längre period, men i intervjun med Expressen berättar hon att det inte varit annat än ett nöje.

– Det är klart, det har varit väldigt fint. Jag har fått se mycket av Sverige. Det är mycket glädjande eftersom jag har varit borta från Sverige nästan i 60 år, så det var väldigt positivt allting, säger Birgitta till Expressen.

Birgitta och Desiree tillsammans.

Prinsessan Birgitta går sin egen väg

Prinsessan Birgitta är ett äkta original. Hon brukar betraktas som den mest självständiga av Hagasessorna. Det är hon som är rebellen i skaran – den som struntar i konventionen och lever det liv hon önskar.

Annons

Som Birgitta själv uttryckte det i sitt sommarprat.

– Jag har vuxit med mig själv och bildat min egen uppfattning. Jag har inte lyssnat på många människor, måste jag säga. När man blir äldre blir man mer säker på sig själv. Och lyckligare. Man vågar säga vad man tycker och tänker och visar sitt riktiga jag. Jag ångrar inget jag gjort, berättar Birgitta i Sommar i P1.

Annons